ZABRANILI VERNICIMA DA PALE SVEĆE KUPLJENE VAN CRKVE! Skandal u Aleksandrovcu
Crkva Svetog Nikolaja u Aleksandrovcu, Foto: Facebook/Црква Светог Николаја Александровац

ISUS IH SAMO POSMATRA

ZABRANILI VERNICIMA DA PALE SVEĆE KUPLJENE VAN CRKVE! Skandal u Aleksandrovcu

Vernike koji se ogluše smatraju "vinovnicima", a njihov postupak "bahatim, samovoljnim i neposlušnim"

Objavljeno:

Zabranjeno paljenje sveća kupljenih van crkve - natpis je koji je zaprepastio veliki broj vernika u Aleksandrovcu, a ova odluka jednoglasno je doneta u crkvenom odboru.

Iz aleksandrovačke Crkve Svetog Nikolaja navode da je to jer je prodaja sveća najveći crkveni prihod. Vernike koji se ogluše smatraju "vinovnicima", a njihov postupak "bahatim, samovoljnim i neposlušnim".

- Primećeno je da pojedini parohijani donose u Crkvu da pale svoje svećem kupljene u prodavnici, na pijaci ili u komšijskoj pogrebnoj radnji. Razlog tome je, po njihovoj priči, što su tamo sveće jeftinije - navodi se u odluci i dodaje:

- Međutim, pošto jedna crkvena opština najviše prihoduje od prodaje sveća, a uz sva nastojanaja da se spreče ovakve akcije čijim vinovnicima je cena sveća u Crkvi samo izgovor za bezobrazluk, samovolju i neposlušnost, crkveni odbor u Aleksandrovcu jednoglasno donosi i usvaja odluku o zabrani upotrebe sveća kupljenih van Crkve. To važi za stalno, za sve prilike, vreme pre i posle Liturgije, sva činodejstva, a naročito opela - navodi se obrazloženju odluke, koja je objavljena i na Fejsbuk stranici Crkve Svetog Nikolaja u Aleksandrovcu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.