BRZE PRUGE, ALI MALO MORGEN! Pogledajte ovu MAPU, Srbija je na VRLO NESLAVNOM MESTU, ovde se NIJE ULAGALO OD TITA!
Voz, Foto: Printscreen

ŽELEZNICA

BRZE PRUGE, ALI MALO MORGEN! Pogledajte ovu MAPU, Srbija je na VRLO NESLAVNOM MESTU, ovde se NIJE ULAGALO OD TITA!

Srbija, i susedne zemlje, definitivno su na poslednjem mestu

Objavljeno:

Potreba za putovanjima raste iz dana u dan, kao i potražnja za brzim i udobnim transportom. Ipak, kada su u pitanju vozovi, situacija nije baš dobra, posebno kada je naša zemlja u pitanju.

Srbija, i susedne zemlje, definitivno su na poslednjem mestu kada je reč o brzini vozova.

Pa tako se najbrži voz u Srbiji kreće svega 54,3 kilometara na čas. Ista situacija je i u Bosni i Hercegovini, kao i Hrvatskoj.

Zemlja koja ima najbrže vozove je Španija, čije se vozovi kreću brzion od skoro 200 kilometara na čas. Odmah za Španijom je Francuska. Potom Nemačka, Italija, Švedska i Rusija.

Na ovoj mapi možete videti kakvo je stanje u ostalim zemljama Evrope.

foto: Printscreen

Podsetimo, u maju mesecu ove godine Zorana Mihajlović, ministarka za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu rekla je da je u ovom trenutku Železnica prioritet u odnosu na puteve i podsetila je da u Železnice Srbije nije ulagano 30 godina.

- U Titovo vreme, kad je napravljena barska železnica i sve one pruge koje su napravljene, to je bio kraj. Tad se ulagalo, tad je napravljeno i od tada se na sve to zaboravilo. I evo svedoci smo na šta je sve to ličilo - rekla je Mihajlovićeva.

Navela je zatim da će s ulaganjima iz prošle godine ove 2019. biti obnovljeno oko 700 kilometara železničkih puteva, što, kako je pojasnila, znači da kad se završi obnova jedne deonice na nju se "stavlja novi voz koji ima wi-fi i imamo brzinmu pruge oko 120 km/h".

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.