OLUJA IZ SARAJEVA STIŽE U BEOGRAD: Izdato upozorenje, a evo kada će nas UDARITI JAKO NEVREME
Nevreme stiže u Beograd, Foto: Marina Lopičić

NEVREME

OLUJA IZ SARAJEVA STIŽE U BEOGRAD: Izdato upozorenje, a evo kada će nas UDARITI JAKO NEVREME

Sarajevo je zbog jakih kiša totalno poplavljeno

Objavljeno:

Više saobraćajnih nesreća je u poslepodnevnim satima je usled obilnih padavina zabeleženo u Sarajevu, potvrđeno je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Kolaps saobraćaja na glavnoj saobraćajnici u Sarajevu, tačnije u ulici Zmaja od Bosne, uzrokovale su obilne padavine i saobraćajne nesreće u vreme kada su na sarajevskim saobraćajnicama uobičajene gužve.

Usled nevolja s kišom i gužvama nisu saobraćali ni tramvaji. Kolone su se stvorile u oba smera glavne sarajevske saobraćajnice, međutim, mnogo je veća gužva ka centru grada.

U Srbiji se tokom večeri očekuju grmljavina i kiša na Zlatiboru i Kopaoniku, kao i u Kraljevu. U ostalim delovima zemlje biće manje ili više oblaka.

U subotu se očekuje promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 18, najviša dnevna od 24 do 30 stepeni. Upozorenje, potencijalno opasna pojava, lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina ≥10 l/m² u periodu do 3 sata, verovatnoća 90%.

Kiša je u subotu moguća u Loznici, na planinama, na Zlatiboru i Kopaoniku, u Kraljevu, ali i Nišu.

Drugog dana vikenda očekuje nas promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinama. Vetar slab i umeren jugoistočni. Najniža temperatura od 14 do 18, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

foto: pRINTSCREEaccuweather

Upozorenje, potencijalno opasna pojava, lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina, verovatnoća 90%. U nedelju su, na celoj teritoriji Srbije, mogući kiša i grmljavina, pa tako građani treba da budu spremni na pljuskove.

U Beogradu u subotu moguća po neka kap kiše, uz temperaturu do 28 stepeni, u nedelju maksimalna temperatura do 26 stepeni uz više kiše i grmljavinu.

U Novom Sadu u subotu vreme slično kao u Beogradu, temperatura do 28 stepeni, uz oblake i moguću slabiju kišu. U nedelju do 26 stepeni, ali i grmljavinu.

U Nišu u subotu do 29 stepeni, ali uz moguću kišu i grmljavinu. U nedelju stepen svežije, 28 stepeni maksimalna dnevna, s mogućom kišom i grmljavinom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.