MAJKA ME MRZI JER SAM GEJ, TATA ME NE PREPOZNAJE, GLADOVAO SAM! Potresna ispovest momka koji SAD ŽIVI SVOJ SAN
LGBT / Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić, Filip Plavčić, Ilustracija

POTRESNA PRIČA

MAJKA ME MRZI JER SAM GEJ, TATA ME NE PREPOZNAJE, GLADOVAO SAM! Potresna ispovest momka koji SAD ŽIVI SVOJ SAN

''Nekad sam išao u pekaru nakon 20h, ne bi li kupio hleb upola cene''

Objavljeno:
  • 64

''Na današnji dan prvi put sam otišao iz Srbije. Život mi je bio loš, majka me je prezirala oduvek, a pogotovo kad je saznala da sam gej. Tata je bio dobar, ali posle moždanog udara i Alchajmera nije znao ko sam'', počinje svoju ispovest mladić koji sada ima ono o čemu je maštao.

Izrazio je želju da ostane anoniman, pa je nastavio...

- U studentskim danima sam bio siromašan. Ujutru sam išao na fakultet, a popodne ili uveče sam radio da bih imao šta da pojedem i obučem. Nekad sam imao svega 300 dinara. Nekad sam bio gladan. Nekad sam išao u pekaru posle osam uveče, ne bi li kupio hleb upola cene. Želeo sam novu i lepu odeću, za užinu burger kao i svi moji drugari.

- Na jednoj godini su mi davali knjige jer nisam uspeo da kupim. Nekad i za užinu. Neki su me zvali sirotan, prljavko, siroče... Nisam odustao. Plakao sam, ''stezao kaiš'', ali izdržao! Nikad me novac nije privlačio toliko da sam hteo luksuz, želeo sam da imam samo osnovno.

- Sada radim posao koji sam oduvek želeo. Luksuz je došao sam od sebe. Karma mi je vratila za sve i dala ono što nisam imao. I nikada, ma koliko bilo teško, nisam odustao od sebe i onoga što sam želeo da budem''.

Na pitanje šta poručuje LGBT zajednici u Srbiji, sagovornik je imao jasnu poruku: ''Ne bojte se! Izađite! Stanite pred sebe i nikad ne odustajte! Možeš postati šta god želiš ako ne odustaneš!''

Prajd je opisao kao ''gubljenje vremena i novca'' uz obrazloženje da svako treba da bude ''prajd za sebe'', kao i da se ''time izaziva mržnja''.

Roditeljima koji se odriču svoje dece i ne žele da ih private zbog ličnog svojstva, tj. homoseksualne ili bilo kog druge nenormativne orijentacije, mladić je imao da poruči: ''Ako ne možete prihvatiti dete, ne otežavajte mu život! Vaša podrška nije neophodna, ali ćemo je rado prihvatiti!''.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media