PRODAVCI POLOVNIH UDŽBENIKA IZ KOSOVKSE PRETE PROTESTOM: Imaju SAMO JEDAN uslov!
Knjige/Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

traže dozvole za rad

PRODAVCI POLOVNIH UDŽBENIKA IZ KOSOVKSE PRETE PROTESTOM: Imaju SAMO JEDAN uslov!

Predstavniku prodavaca polovnih udžbenika Stevici Cvetanoviću nije jasno zašto baš ove godine neće dobiti dozvolu

Objavljeno:

Prodavci knjiga u Kosovskoj ulici sastali su se pre nekoliko dana kako bi razmotrili šta je njihov sledeći korak, s obzirom da ove godine neće dobiti dozvolu za rad.

Njihovom susretu prethodio je incident, gde je jedan od prodavaca, navodno, udario komunalnog policajca.

- Dovezao sam kombi da bih pakovao robu oko 8.30 i da ga posle vozim na Trg Nikole Pašića gde Grad postavlja štandove. Vrata od kombija ostavio sam otvorena dok sam bio na drugoj strani ulice. Vraćam se ka kombiju kad su iskočili ljudi u crnom i viču "nelegalna prodaja, oduzimanje robe". Nikakve prodaje nije bilo, niti je bilo mušterija, da bi bila nelegalna prodaja. "Oduzimanje, oduzimanje, oduzimanje", ponavljali su non stop - priča ulični prodavac.

foto: Zorana Jevtić

Njemu je zaplenjeno 3.081 knjiga. Predstavniku prodavaca polovnih udžbenika Stevici Cvetanoviću nije jasno zašto baš ove godine neće dobiti dozvolu.

- Prethodne dve godine smo dobijali dozvolu od opštine Stari grad. Sada je to u nadležnosti grada i oni nam ne dozvoljavaju da ovde prodajemo knjige. Nije mi jasno kako je u Krnjači, na Novom Beogradu i kod Pančevačkog mosta dozvoljeno, a ovde nije. U pitanju su dvostruki aršini. Podneli smo zahtev Sekretarijatu za saobraćaj koji je nadležan da nam prvi dodeli potrebna parking mesta, pa ćemo onda prosleđivati dalje - objašnjava Cvetanović i dodaje da ukoliko bude potrebno, biće spremni i na radikalnije načine borbe.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.