OSTAVLJENA BEBA DOBIJA POKLON: Humanost DOBRO DOĐE napuštenoj deci čija je SUDBINA NEIZVESNA (FOTO)
Beba u Vranju, Foto: Kurir / T.S.

donacija

OSTAVLJENA BEBA DOBIJA POKLON: Humanost DOBRO DOĐE napuštenoj deci čija je SUDBINA NEIZVESNA (FOTO)

Iz ove ustanove podsećaju da roditelji tek rođene dece dobijaju vaučer od Grada u vrednosti od 100 evra i da su zbog toga povećali asortiman robe za
najmlađe

Objavljeno:

Paket neophodnih stvari za devojčicu koja je nedavno ostavljena u porodilištu Opšte bolnice Zdravstvenog centra, pripremila je Gradska apoteka u Vranju. U paketu su pelene, igračke i druge neophodne sitnice, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

- Želeli smo da zajedno sa Gradom pokažemo da nam je stalo do svakog pacijenta i korisnika, što je moto koji nas vodi u radu od trenutka kako smo krenuli u oporavak Apotekarske ustanove. U dogovoru sa načelnikom Ginekologije, odlučili smo da paket za devojčicu uručimo u četvrtak, kaže se u saopštenju Zdravstvene ustanove "Apoteka Vranje“.

foto: Kurir / T.S.

Iz ove ustanove podsećaju da roditelji tek rođene dece dobijaju vaučer od Grada u vrednosti od 100 evra i da su zbog toga povećali asortiman robe za najmlađe.

- Omogućili smo da roditelji sami izaberu poklon, a mi naručimo po njihovoj želji. Prosečno 70 porodica na mesečnom nivou iskoristi ovu pogodnost, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi u Vranju.

Beba Marija, ostavljena je u vranjskom Porodilištu nakon rođenja, o čemu je Kurir već pisao.

Devojčica je rođena 4. avgusta sa 2.940 kilograma i dužinom od 49 centimetara.

foto: Kurir / T.S.

U porodilištu će ostati mesec dana, a nakon tog perioda o smeštaju male Marije odlučiće Centar za socijalni rad u Trgovištu.

Mala Marija je postala mezimica osoblja dečijeg boksa. S obzirom da je Blaga Marija praznik na koji se devojčica rodila, osoblje na Odeljenjuu neonatologije odlučilo je da se zove Marija.

Prema rečima lekara odeljenja Ginekologije majka male Marije porodila se prirodnim putem u terminu, ali se nakon porođaja izjasnila da će bebu ostaviti u Porodilištu i da je neće povesti sa sobom.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.