ŠARČEVIĆ JE TRAŽIO BROJ SRPSKOG GENETIČARA, A ONDA SE JAVIO STOJKOVIĆ! Prepiska ministra i naučnika postala je HIT
Miodrag Stojković, Foto: Printscreen / N1

odbrusio im

ŠARČEVIĆ JE TRAŽIO BROJ SRPSKOG GENETIČARA, A ONDA SE JAVIO STOJKOVIĆ! Prepiska ministra i naučnika postala je HIT

Kako je objasnio na društvenim mrežama, kontaktirali su ga iz Ministarstva prosvete kako bi se verovatno vratio u zemlju

Objavljeno:

Genetičar Miodrag Stojković kaže da je dobio mejl iz Ministarstva prosvete gde ga mole da im pošalje broj telefona koji koristi u Americi, na što je ih je doktor podsetio da je "imao telefon i dok je bio u Srbiji".

Kako je objasnio na društvenim mrežama, kontaktirali su ga iz Ministarstva prosvete kako bi se verovatno vratio u zemlju, ali im se sarkastično zahvalio na molbi da im prosledi broj telefona.

- Ministar Mladen Šarčević želeo bi da Vas kontaktira lično, pa bih Vas zamolio za neki broj telefona koji koristite u Americi - napisao je Stojković, koji je potom sa pratiocima podelio i svoj odgovor.

- Poštovani, zahvaljujem na poruci putem mejla i želim svako dobro, imao sam telefon i dok sam bio u Srbiji - stajalo je u odgovoru ministarstvu, kao aluzija na to da je srećan "tamo u tuđini" i da je neko o ponudi za njegove usluge trebalo da razmisli mnogo ranije.

Pre nekoliko dana Stojković je u intervjuu za "Nedeljnik" naveo razlike između shvatanja života i mogućnosti u Srbiji i inostranstvu, kako prenose beogradski mediji.

Kako je rekao "možda u Srbiji ne možemo da imao Harvard, ali kada bismo mladima ponudili pristojne uslove za rad, mnogi od njih bi svoju karijeru nastavili kod kuće".

On je naveo da Srbija, "sa mizernim budžetom za nauku i obrazovanje, izgleda kao zemlja koja poduprta na štap kaska za drugima koji već lete".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.