UPUTSTVO ZA SNALAŽENJE: Evo kako da uđete i izađete sa AUTOBUSKE STANICE U BEOGRADU (FOTO GALERIJA)
Okolo se svuda nešto gradi, a ponešto i ruši, Foto: Espreso, Damir Dervišagić, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

nije jednostavno

UPUTSTVO ZA SNALAŽENJE: Evo kako da uđete i izađete sa AUTOBUSKE STANICE U BEOGRADU (FOTO GALERIJA)

Dolazni peroni nalaze se tamo gde je nekad bila železnička stanica, odnosno iza parkinga za autobuse

Objavljeno:

Još ništa nema od selidbe beogradske autobuske stanice na Novi Beograd, kako je ranije bilo najavljeno.

Ali, promena ima. Ukoliko putujete iz Beograda, sve je po starom. Odlazni peroni su i dalje na istom mestu i funkcionišu po istom principu. Međutim, kada dolazite u Beograd, stvari stoje nešto drugačije.

foto: Espreso.co.rs

Umesto da odete desno, što bi se reklo, kad stignete u Beograd, na dolazni peron u blizini Lastine stanice, sada vas put vodi u pravcu odlaznih perona, gde je već, obično, nakrcano nekoliko autobusa koji se probijaju kroz uzak prolaz levo od Starog mosta.

foto: Espreso.co.rs

Dolazni peroni nalaze se tamo gde je nekad bila železnička stanica, odnosno iza parkinga za autobuse. Okolo se svuda nešto gradi, a ponešto i ruši, tako da je prizor vrlo interesantan, a dolazak u glavni grad podseća na ulazak u neku bliskoistočnu zemlju razorenu ratnim sukobima.

1 / 9 Foto: Espreso.co.rs

Tamo gde ste nekada čekali vozove koji će vas prevesti do željenih destinacija svojim uobičajeno netačnim voznim redom, sada napuštate autobus sa kojim ste stigli u prestonicu.

Probijate se kroz gužvu koju prave silni putnici, ali i mnoštvo načičkanih autobusa.

foto: Espreso.co.rs

Samu stanicu možete napustiti u dva pravca. Idući levo, što znači da se vraćate odakle ste došli i idete ka Ekonomskom fakultetu, ili kroz nekadašnju železničku stanicu, gde sada obično dolaze taksisti da pokupe putnike.

Ukoliko čekate nekoga ko je došao u Beograd autobusom, najbolja varijanta vam je da se parkirate u blizini bivše železničke stanice i tu ga sačekate, jer u protivnom moćete se izgubiti u svim tim radovima i preusmeravanjima.

foto: Espreso.co.rs

Dokle će biti ovako, da kažemo - vanredno?

- Beogradska autobuska stanica će, u skladu sa Ugovorom koji je BAS sklopio sa Gradom Beogradom, s punim kapacitetom raditi na postojećoj lokaciji do završetka izgradnje nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu. To je u skladu sa zaključcima Vlade Srbije, u skladu s dinamikom realizacije projekta “Beograd na vodi”, u skladu sa odlukama i dozvolama nadležnih organa Republike Srbije - navodi se u saopštenju BAS-a.

Kako dodaju, BAS je u skladu sa građevinskom dozvolom, počela izgradnju nove Autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu. Završetak pripremnih radova, kažu, očekuje se tokom septembra.

Dakle, neće skoro.

BONUS VIDEO:

Kerber

(Espreso.co.rs/D.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.