PREDŠKOLSKA USTANOVA DOBILA ADAPTACIJU OBJEKATA: U saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i Ministarstvom rudarstva!
Predškolska ustanova Dečja radost u Svilajncu dobila je adaptaciju dva objekta, Foto: Opština Svilajnac

obnova

PREDŠKOLSKA USTANOVA DOBILA ADAPTACIJU OBJEKATA: U saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i Ministarstvom rudarstva!

Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac, obišao je trenutne radove u vrtiću i tom prilikom je objasnio značaj ovih radova

Objavljeno: 11:15h

U saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i Ministarstvom rudarstva i energetike, Predškolska ustanova „Dečja radost“ u Svilajncu, dobila je adaptaciju dva objekta i potkrovlja jednog od objekata, kako bi se proširio kapacitet za sve brojniju decu predškolskog uzrasta.

Zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković od 18 miliona dinara biće rekonstruisano 420 kvadratnih metara postojećeg prostora, što znači da će u vrtić moći da se upiše još oko 70 predškolaca.

Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac, obišao je trenutne radove u vrtiću i tom prilikom je objasnio značaj ovih radova:

- Treći objekat vrtića radimo zajedno sa Fondacijom Novak Đoković i jako smo zahvalni na sredstvima koje su odvojili, jer završavamo posao, koji nije bio završen 10 godina. Sa druge strane, Ministarstvo rudarstva i energetike nam je obezbedilo sredstva za adaptaciju oba objekta radi poboljšanja energetske efikasnosti. Značajno je uvećan broj dece u poslednjih par godina, tako da je povećanje kapaciteta bilo neophodno i po završetku radova ćemo dočekati nove predškolce u sređenim objektima.

foto: Opština Svilajnac

Radovi na oba objekta obuhvataju mašinske instalacije za oba objekta i za toplu vezu, fasadu na oba objekta i na toploj vezi, zamenu spoljne drvene stolarije, gletovanje i krečenje i postavljanje novih horizontalnih i vertikalnih oluka i svih limenih opšivki. Radovi na potkrovlju obuhvataju adaptaciju tri radne sobe sa toaletima, hodnika i dnevnog boravka-sale, rekonstrukciju krovne konstrukcije (postavljanje novih letvi, OSB tabli, izolacije i novog krovnog pokrivača), sanaciju toaleta (izrada hidroizolacije, postavljanje keramike, sanitarija), sanaciju instalacija vodovoda i kanalizacije, postavljanje nove unutrašnje stolarije, postavljanje podnih obloga, sanaciju elektroinstalacija i postavljanje led rasvete i dojave požara za ceo objekat broj 3.

Plan je da se pored građevinskih radova i rekonstrukcije prostora, deci obezbedi i novi kvalitetni nameštaj, didaktika, knjige, igračke i sva prateća audio oprema, kako bi im boravak u vrtiću bio što kvalitetniji.

foto: Promo

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.