OVOG PUTA JE ZAISTA OZBILJNO: RHMZ upalio meteoalarm, upozorenje je ozbiljno!
Najavljeno nevreme, Foto: EPA/ Koca Sulejmanović

vremenske prilike

OVOG PUTA JE ZAISTA OZBILJNO: RHMZ upalio meteoalarm, upozorenje je ozbiljno!

RHMZ upozorava da se u petak u pojedinim delovima Srbije očekuju vremenske nepogode. U većem delu zemlje u petak je na snazi narandžasti meteoalarm.

Objavljeno:

U petak (02.08.) sredinom dana u zapadnim, jugozapadnim i centralnim delovima, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima očekuje se pojava obilnijih plјuskova sa grmlјavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Zbog najavljenog nevremena u petak je na snazi narandžasti meteoalarm za područja: Beograd, Srem, Banat, Bačka, zapadna i jugozapadna Srbija, Pomoravlje i Šumadija.

Žuti meteoalarm je na snazi u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao na Kosovu i Metohiji.

Narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Žuti meteoalarm znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.

U subotu će biti svežije vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, ponegde obilnijim.

U nedelju će biti promenljivo oblačno vreme, u većem delu suvo, jedino na istoku i jugoistoku s kratkotrajnom kišom ili pljuskom.

Od ponedeljka će biti uglavnom suvo i pretežno sunčano vreme, uz postepeni porast temperature.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.