RUSKE ZVERI DOLAZE DO KRAJA GODINE, NAJAVIO SRPSKI GENERAL: Imaju STRAŠAN nadimak!
General Dzško Žarković, Foto: Beta/Jovo Mamula, AP/Pavel Golovkin

nova vojna oprema

RUSKE ZVERI DOLAZE DO KRAJA GODINE, NAJAVIO SRPSKI GENERAL: Imaju STRAŠAN nadimak!

General je rekao da opremanje avionima Mig-29 ima tri faze i da je treća koja predstoji, njihova modernizacija

Objavljeno: 08:49h

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protiv-vazduhoplovne odbrane, general-major Duško Žarković izjavio je da očekuje da ruski helikopteri Mi-35 budu isporučeni Vojsci Srbije do kraja ove godine i da je cilj da se formira eskadrila savremenih borbenih helikoptera.

"Ovi helikopreti će biti u sastavu borbene helikopterske eksadrile razmeštene na Aerodromu 'Morava' kod Kraljeva. Četiri helikoptera možda brojčano ne zvuči mnogo, ali kad se ima u vidu njihova vatrena moć, to je znatan doprinos u podizanju sposobnosti jedinice za izvršavanje zadataka vazduhoplovne vatrene podrške", rekao je ja Žarković za današnje izdanje lista Politika, govoreči o helikoterima Mi-35, koje nazivaju "letećim topovnjačama".

General je rekao da opremanje avionima Mig-29 ima tri faze i da je treća koja predstoji, njihova modernizacija.

"Prva faza je u potpunoti završena, druga faza je trenutno u toku, a u poslednjim kvartalu ove godine počinje i modernizacija. Nekon završetka moderanizacije avioni Mig-29 će biti na nivou najsavremenijih vazduhoplova u svetu, u potpunosti će ;obezbediti kontrolu i zaštitu suvereniteta i vazdušnog prostora Srbije, kao i zaštitu snaga Vojske Srbije u izvodjenju operacija", rekao je Žarković.

Govoreći o protiv-vazduhoplovnoj odbrani, rekao je ;da je poslednje opremanje bilo sredinom osamdesetih godina, u to vreme savremenim raketnim sistemima "Kub" i "Neva", i da se od tada mnogo šta promenilo u tehnološkom smislu.

"Iako smo u medjuvremenu moderenizovali postojeće sisteme, neophodna je i nabavka novih, s daleko boljim borbenim mogućnostima", naglasio je Žarković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.