SRBI, SPREMITE SE ZA DODATNU TAKSU NA RAČUNU ZA STRUJU! U AVGUSTU će još nešto da nam NAPLAĆUJU!
Strujomer, ilustracija, Foto: Profimedia

NEĆE VAM SE SVIDETI

SRBI, SPREMITE SE ZA DODATNU TAKSU NA RAČUNU ZA STRUJU! U AVGUSTU će još nešto da nam NAPLAĆUJU!

Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse...

Objavljeno:

Građani će na julskom računu za struju, koji će im stići tokom avgusta, imati novi trošak u vidu takse za unapređenje energetske efikasnosti, rekao je danas Radovan Stanić, direktor za snadbevanje električnom energijom Elektroprivrede Srbije (EPS), na panelu pod nazivom „Energetska efikasnost i pravilno korišćenje struje“, piše "Blic".

- Reč je o zakonu koju se primenjuje od 1. jula, tako da će se na novim računima pojaviti i nova stavka. Govorimo o cifri od 0,015 dinara po kilovat-satu, koja nije zanemarljiv trošak, ali mislimo da građane neće značajnije ugroziti. To praktično znači da je na potrošenih 100 kilovati-sati struje dodatni trošak 1,5 dinara, a za prosečnu mesečnu potrošnju od 400 kilovata račun će biti uvećan za oko 6 dinara - objasnio je Stanić, uz napomenu da tako pojedinačni trošak neće biti veliki.

On je naveo da se ovako prikupljena sredstva slivaju u zajednički fond i uplaćuju na račun Ministarstva energetike, koje će ih na adekvatan način plasirati dalje i tako doprineti opštem trendu povećanja energetske efikasnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.