VELIKA POBEDA! Sprečeno iseljenje, VESNA JE OPET BILA U AGONIJI! Završila je u bolnici ZBOG STRESA (FOTO)
Iseljenje, Foto: Espreso.co.rs

DRAMA!

VELIKA POBEDA! Sprečeno iseljenje, VESNA JE OPET BILA U AGONIJI! Završila je u bolnici ZBOG STRESA (FOTO)

Izvršni postupak, kao što je to često slučaj u Srbiji, traje paralelno sa sudskim sporom

Objavljeno: 16:44h

Vesna Tomić, stanarka Maričke 27, uredno je platila svoj stan 2004. godine i bila je savestan kupac. Međutim, zbog dugova investitorke koja joj je taj isti stan prodala, Vesna postaje žrtva izvršnog postupka.

Danas u 14:30 bio je zakazan popis njene imovine, prvi korak u izvršnom postupku koji je mogao da se završi njenim izbacivanjem na ulicu. Popis je već pokušan i ranije, ali zahvaljujući solidarnim komšijama, prijateljima i aktivistima, ovaj pokušaj je odložen.

Izvršni postupak, kao što je to često slučaj u Srbiji, traje paralelno sa sudskim sporom koji bi Vesnu zakonski odredio kao punopravnog vlasnika svog stana, što bi i momentalno uništilo mogućnost izvršavanja. Uprkos tome, kancelarija izvršiteljke Mirjane Dimitrijević ne okleva, a prethodni pokušaj popisa je odložen tek nakon što je Vesna odvedena u bolnicu od silnog stresa i pritiska izvršiteljske i policijske opsade.

Nakon bezuspešnog iseljenja, Vesna Tomić se obratila svim prisutnima koji su se za nju borili i rekla im kako se osećala povodom celog događaja:

- Tresla sam se, ne znam koju bih reč, rečenicu, izgovorila pored ovakvog divnog sveta koji je bio uz mene, koji su uz mene, i za koje mislim da će još uvek biti uz mene dok ovaj proces traje. Mora se stati na put ovom nasilju! Mora se stati na put ljudima sa one druge strane, ljudima sumnjivog morala.

Stan sam kupila pošteno, od investitorke, gde živim 15 godina, gde su i stanara potvrdili, evo je među vama moja komšinica koja će vam isto potvrditi, a sa kojom pijem kafu od 2004. godine i do pre godinu dana kad je stigla napismeno od izvršitelja. Znači da investitorka duži dužniku Armušu, ja niti poznajem čoveka, niti kome duguje, niti da li stvarno duguje, nigde ja to nisam videla, moj stan nije pod teretom!

Da li oni stvarno jedno drugom duguju, ili šta rade, ja to ne znam, niti me interesuje, neka se oni dogovore kako će da rešavaju svoje dugove, a mene da ostave na miru! Ja apelujem na predsedništvo, na vladu, da se ovakvim stvarima pozabave, da ne šalju investitore dok ne vide u čemu je problem, ko kome duguje, nek pretražuju Mirjane Đurđević Šljivić imovinu, gde je njena imovina? Ovo je krivično delo što se meni radi! I Armuš koji nju duži. Da li joj je prijatelj, da li ljubavnik, šta ona njemu duguje, mene to ne interesuje, apsoluntno, ja čoveka ne poznajem.

S kojim pravom da on mene tuži? Meni da dolazi na vrata, da tvrdi da ja nekomo nešto dugujem. Ja nikad u životu nekome nisam dugovala, apsolutno, ja sam žena koja volim da poklanjam, da darujem, jer Gospod kaže, koliko darujete, toliko vam se lepo vraća, eto, ja mislim da sam dovoljno rekla, saopštila je za naš portal Vesna Tomić.

Aktuelna dešavanja sa ovog događaja mogli ste da pratite u našem lajv blogu:

16:01 - Izvršitelji su otišli, recitovanje je završeno, a iseljenje je i ovog puta zaustavljeno.

foto: Espreso.co.rs

14:57 - Vesna Tomić bi trebalo da da izjavu policiji nakon što se sve ovo završi.

foto: Espreso.co.rs

14:53 - Među okupljenima ima i onih iz Udrženja pisaca koji takođe, pokušavaju da pomognu.

foto: Espreso.co.rs

14:46 - Okupljeni Vesni iskazuju podršku u vidu pesničkog maratona.

foto: Espreso.co.rs

14:41 - Vesna je još uvek zatvorena, a na ulaznim vratima je okačila pismenu izjavu situacije koja ju je zadesila.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

14:37 - Vesna Tomić se zatvorila u zgradu, u međuvremenu su stigli i izvršitelji.

foto: Espreso.co.rs

14:30 - Stgla je policija koja je aktivistima rekla da se oni tu ne pitaju ništa, da su na kraju lanca, kao i da odeli ne čini čoveka.

foto: Espreso.co.rs

14:25 - Aktivisti koji brane da se ova žena iseli okupili su se na adresi na kojoj stanuje, u Maričkoj ulici.

foto: Espreso.co.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.