SVI PRIČAJU O SPOMENIKU SIBINJANIN JANKU: Dragojević ga je napao, a NIJE ZNAO JEDNU KLJUČNU STVAR!
Srđan Dragojević, Foto: Beta/Miloš Miškov

Reakcija

SVI PRIČAJU O SPOMENIKU SIBINJANIN JANKU: Dragojević ga je napao, a NIJE ZNAO JEDNU KLJUČNU STVAR!

Radulović navodi da je Dragojević, "politički preletač"

Objavljeno:

Reditelj Srđan Dragojević kritikuje spomenik Sibinjanin Janku i tvrdi da je to dokaz da se u Srbiji "mafija bavi kulturom i umetnošću", a predsednica Komisije za nazive ulica, trgova i spomenika Andrea Radulović mu odgovara da je spomenik poklon mađarske vlade i da je vlada u Budimpešti raspisala i umetnički konkurs za izbor rešenja za spomenik.

Prema sporazumu Beograda i Budimpešte, ističe Radulović, Srbija će Mađarskoj pokloniti spomenik Nikole Tesle, koji će raditi srpski umetnici, kao što je nedavno otkrivena bista Vuka Karadžića u Ljubljani, poklon Beograda, a posle rekonstrukcije skvera na uglu Džordža Vašingtona i Palmotićeve biće postavljena bista Jerneja Kopitara, poklon Ljubljane Beogradu.

Radulović navodi da je Dragojević, "politički preletač", da je do sada promenio već šest stranaka i da je sada, kako kaže, "Đilasov potrčko", a pre samo pet godina glasao je u Narodnoj skupštini za vladu Aleksandra Vučića, ali je ljut jer nije mogao da uzima od države onoliko para koliko je planirao.

Radulović navodi i da bi Dragan Đilas morao da zna da pomenuta vrsta kulturne razmene nije neuobičajena, pošto je bio gradonačelnik kada je postavljen spomenik Hajdaru Alijevu, poklon Azerbejdžana našem gradu.

- Ali, Đilas se danas ničega ne seća. On bi da zaboravimo i kako je zaduživao grad, i kako se bogatio i kako je kao gradonačelnik zabranio ulaganja u Beogradsku tvrđavi, a zaposlenima je samovoljno smanjio plate za 25 odsto i kako je bio poznat po izjavi 'šta će nam pozorišta kada ne prave profit'!? - navela je Radulović uz konstataciju da mu u tome pomaže Srđan Dragojević, politički prevrtač, čije političko delovanje se svodi na izreku "volim svaku stranku do poslednjeg budžetskog dinara".

Dragojević je na svom tviteru naveo da "u svakoj zemlji i ima nepotizma, mafije, korupcije. Ali, nema ni jedne zemlje gde se mafija bavi Kulturom i Umetnošću, sa, slika jasno veli, "promenljivim rezultatom".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.