NIKOLA JE OPLJAČKAN NA LETOVANJU U GRČKOJ! Sve se desilo dok je spavao, kad se TRGAO IZ SNA mislio je da sanja!
Letovanje u Grčkoj, Foto: Profimedia

saveti

NIKOLA JE OPLJAČKAN NA LETOVANJU U GRČKOJ! Sve se desilo dok je spavao, kad se TRGAO IZ SNA mislio je da sanja!

Nikola Tošković letuje sa porodicom u Pefkohoriju i on je objavio svoje iskustvo

Objavljeno:

Pljačke se dešavaju u svim zemljama, pa tako ni Grčka nije zaštićena od njih. Nekoliko pljački apartmana se, nažalost, dogodilo tokom prethodne noći u Pefkohoriju.

Nikola Tošković letuje sa porodicom u Pefkohoriju i on je objavio svoje iskustvo. On, naime, nije mogao da spava u toku noći, pa je ostavio otvorena vrata terase da uđe vazduh, ubrzo je zaspao, a kad se trgnuo iz sna bilo je pola 4 i još neko je bio u sobi!

- Otvorim oči i vidim muškarca kako mi vršlja po smeštaju. Ustanem, krenem ka njemu i on pobegne napolje gde ga je čekao pomagač. Ustanovimo da fali ženin telefon i torbica sa novčanikom i ličnom kartom i nekom manjom količinom novca - napisao je Nikola na grupi Grčka info.

Prema njegovim rečima, odmah je otišao do vlasnika smeštaja, kog, kako kaže, ni top ne može da probudi, kako prenose beogradski mediji.

- A ne znaju ni srpski ni engleski. Ćerka im je tu za komunikaciju, ali ona dođe u neko doba dana - požalio se Nikola.

Njega je interesovalo šta bi trebalo dalje da uradi.

KORISNI SAVETI TURISTIMA

Nekoliko saveta koji se preporučuju našim turistima da usvoje dok su na letovanju:

Metod rada koji lopovi najčešće koriste je prskanje spreja, tzv. gasa "omamljivača" pomoću kog žrtve tokom noći upadaju u dublji san. Sprej prskaju kroz otvorene prozore ili terase soba ili apartmana pre ulaska, a na meti i najlakše dostupni su apartmani u suterenu, prizemlju ili na 1. spratu ukoliko im se može lako prići.

KORISTITE SEF, ZATVARAJTE VRATA I PROZORE

Ukoliko imate sef u sobi, iskoristite ga. Sefovi uglavnom rade na šifru koju ćete sami postaviti i samo ćete je vi znati. Pasoše, dokumenta, novac i ostale dragocenosti obavezno držite u njemu. Ukoliko se vaš smeštaj nalazi na prizemlju ili lako dostupnom spratu, a nema noćnog čuvara, obavezno tokom noći zatvorite i zaključajte vrata od terase i prozore i navucite roletne. Znamo da ovo mnogi ne vole da praktikuju, ali ukoliko je vrućina neizdrživa - upalite klima uređaj. Svakako je bolje spavati uz klima uređaj nego uz lopove u sobi.

Ukoliko vam se desi da tokom letovanja budete opljačkani savetujemo vam da to prvo prijavite vlasniku smeštaja u kom boravite, kao i predstavniku turističke agencije preko koje ste došli na letovanje. Oni će vam pomoći da događaj prijavite policiji. Broj telefona policije u Grčkoj je 100.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.