VOLIM GA, DA MI JE SAMO DA SE SRETNEM S NJIM! Majka Srebrenice ima samo jednu želju - da upozna SRPSKOG POLITIČARA!
Majka Srebrenice izrazila je želju da upozna Čedomira Jovanovića, Foto: Filip Plavčić, Printscreen

poslala MU pozdrave

VOLIM GA, DA MI JE SAMO DA SE SRETNEM S NJIM! Majka Srebrenice ima samo jednu želju - da upozna SRPSKOG POLITIČARA!

Dodala je još i kako se na fotografijama koje sakuplja i čuva nalazi i on

Objavljeno: 09:07h

Šuhra Malić rođena je 1936. godine, prva je povratnica u Potočare, nakon srebreničke tragedije. Izgubila je dva sina i mnoge članove porodice. U Potočare se, kako kaže vratila čim je postavljen prvi kamen temeljac za Memorijalni centar 2001. godine.

Stariji sin, Fuad, kako je za Espreso rekla Šuhra Malić ubijen je u Kravici u hangaru, dok su posmrtni ostaci njenog drugog sina pronađeni u Kamenici. Sve do danas nije saznala kako je on ubijen.

Takođe, u Bratuncu u "Vuk Karadžić" školi pronađeni su i posmrtni ostaci njene sestre.

- Izgorela je, kao i cela grupa žena koje ja ne poznajem. Njene posmrtne ostatke pronašli su na mestu na kome je ležala. Bila je ranjena u nogu. Nađena je posteljina i njene kosti. Njeni posmrtni ostaci pokopani su u Bratuncu - ispričala je Šuhra Malić za Espreso.

U toku razgovora ova majka Srebrenice izrazila je želju da upozna srpskog političara Čedomira Jovanovića, lidera Liberalno-demokratske partije. Najpre nas je pitala da li je Jovanović i ove godine došao u Potočare, a nakon što je dobila potvrdan odgovor, izrazila je želju da se "sretne sa njim".

1 / 7 Foto: Filip Plavčić

- Da mi je da se vidim sa njim. Cenim ga i volim. Pozdravite ga. Malić Šuhra iz Potočara gubitnik 11 Malića i 9 dole u Bratuncu Harahasanovića, Karića, to su sve moji - poručila je ova žena.

Dodala je još i kako se na fotografijama koje sakuplja i čuva nalazi i Čedomir Jovanović, te kako je u Visokom u kamenu dimenzija četiri sa četiri metra uklesana njena slika.

- U Visokom u četiri metra sa četiri je uklesana moja slika, ružna. Slika je napravljena kada sam plakala ovde - zaključila je Šuhra Malić za Espreso.

Podsetimo, Čedomir Jovanović, političar je koji svake godine 11. jula bude u Potočarima na komemoraciji i sahrani žrtava Srebrenice.

Jovanović je, takođe jedan od onih koji javno govore kako je u Srebrenici počinjen genocid, te kako na obiežavanje "godišnjice genocida svake godine dolazi između ostalog zbog Srbije i srpskog naroda koje mora prihvatiti ono što se dogodilo 1995. godine."

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.