PREŠLI SU 2.000 KILOMETARA NA BICIKLU, A UKRALI SU IM GA U BEOGRADU! Sada odlaze i imaju poruku za SRBE! (FOTO)
Biciklisti, Foto: Facebook Printscreen/Cyclingforiraq

AU!

PREŠLI SU 2.000 KILOMETARA NA BICIKLU, A UKRALI SU IM GA U BEOGRADU! Sada odlaze i imaju poruku za SRBE! (FOTO)

Ako ga vidite, javite im

Objavljeno:

Lucija iz Đenove u Italiji i Ešli iz Melburna u Australiji krenuli su na tandem biciklu pre 42 dana iz Iraka u humanitarnu misiju do Slovačke kako bi sakupili novac za žrtve rata, ali im je u noći između nedelje i ponedeljka bicikl ukraden kod beogradske Bogoslovije. Dakle, do Beograda su već prevalili 2.000 kilometara.

Njihova krajnja destinacija je Slovačka, a Lucija i Ešli na ovaj način pokušavaju da prikupe novac za izbeglice iz Iraka. Međutim, dok su spavali u hotelu u Beogradu, neko je u toku noću otkinuo katanac i odneo im bicikl.

Njih dvoje su na Fejsbuku objasnili da su obavestili policiju i učinili sve da bi našli bicikl, ali bez uspeha. Posle pet dana potrage, danas su odlučili da nastave putovanje, i uprkos svemu, napuštaju Beograd u pozitivnom raspoloženju, iako svoj naporni humanitarni put nastavljaju peške.

- Posle pet dana provedenih ovde, učinili smo sve da pronađemo naš bicikl, i sada smo odlučili da odemo iz Beograda. Iako se to baš ovde desilo, odlazimo sa najlepšim utiscima o gradu. U stvari, tako nešto može da se dogodi bilo gde, a podrška koju smo dobili od ljudi ovde je zaista posebna. Sada, kada su u potragu uključene i naše ambasade, kao i mediji, postoji šansa da se bicikl pojavi u nedeljama pred nama. Nema razloga da prekidamo naše putovanje i nastavićemo put peške. Naša sledeća destinacija je granica sa Mađarskom, najbliži ulazak u Evropsku uniju, a to je destinacija o kojoj sanjaju mnoge izbeglice - napisali su, između ostalog, Lucija i Ešli na Fejbuku.

Njihova zvanična Fejsbuk stranica je OVDE, pa ako negde primetite bicikl za sve osobe, javite im...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.