VELIKI INCIDENT NA ŠETNJI PROTIV FAŠIZMA U NIŠU: Snimljene PROVOKACIJE ljubitelja NEDIĆA I LJOTIĆA! (VIDEO)
Antifašistička šetnja u Nišu, Foto: Printscreen / Facebook

skandalozno

VELIKI INCIDENT NA ŠETNJI PROTIV FAŠIZMA U NIŠU: Snimljene PROVOKACIJE ljubitelja NEDIĆA I LJOTIĆA! (VIDEO)

Antifašistička šetnja organizovana je na inicijativu odbornika Skupštine grada Niša Srdjana Nonić koji je putem društvenih mreža najavio da će obući ; majicu sa antifašističkom porukom i simbolično prošetati kejom pored Nišave kako bi skrenuo pažnju na "narastajući fašizam u Nišu"

Objavljeno: 08:45h

Stotinak gradana Niša organizovalo je večeras antifašističku šetnju kejom pored Nišave u znak protesta što je minulog petka na keju u centru grada izboden mladić samo zbog toga što je odbio da skine majicu na kojoj je pisalo "antifašista". ;Protest je obeležio incidident pošto je grupa mladića u crnim majicama, dok je protestna povorka prolazila, uzvikivala "živeo Nedić, živeo Ljotić, Srbija Srbima" i podizala ruke u nacistički pozdrav.

Antifašistička šetnja organizovana je na inicijativu odbornika Skupštine grada Niša Srdjana Nonić koji je putem društvenih mreža najavio da će obući ; majicu sa antifašističkom porukom i simbolično prošetati kejom pored Nišave kako bi skrenuo pažnju na "narastajući fašizam u Nišu". Nonić nije pozivao gradjane na protest, ali je rekao da mogu da mu se pridruže svi koji dele njegovo mišljenje, što je jedan broj gradjana i učinio.

"Potpuno je neprihvatljivo da neko bude izboden, napadnut ili ubijen zbog nekog natpisa na majici. U gradu je sve više fašističkih grafita i poruka, a onda i pokušaj ubistva nekog ko nije na istoj strani. To nije bio sukob pijanih mladića, to je bio zločin iz mržnje", rekao je Nonić agenciji Beta. ; Prema njegovim rečima problem fašizma u gradu je mnogo veći nego što to ljudi misle.

"Večeras smo izvukli te ljude iz mraka i pokazali da oni postoje koliko to zvučalo neverovatno u gradu koji ima spomenike poput Bubnja, logora "12. februar" i Ćele Kule", istakao je Nonić.

On je najavio da će se naredne nedelje obratiti gradskom rukovodstvu ; sa konkretnim predlozima za rešavanje problema narastajućeg fašizma.

BONUS VIDEO:

NESTRPLJIVOST GA UMALO UBILA! Žestok sudar u traci za posebna vozila! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.