DRAMA U HITNOJ POMOĆI - KOLIMA DOVOZE LJUDE! LEKARI NE MOGU SVE DA IH PRIME! Niko ne zna šta je uzrok TROVANJA
DZ, ilustracija, Foto: Prentscren

ALARMANTNO!

DRAMA U HITNOJ POMOĆI - KOLIMA DOVOZE LJUDE! LEKARI NE MOGU SVE DA IH PRIME! Niko ne zna šta je uzrok TROVANJA

Šta je uzrok trovanju još nije poznato, ali sumnja se na hranu iz kioska

Objavljeno:

U bolnici u Prijepolju hospitalizovano je 10, a u Užicu još osam Novovarošana, mahom srednjoškolaca koji su se, za sada se samo pretpostavlja, otrovali hranom.

Svi oni od utorka imaju probleme sa mučninom, prolivom i povraćanjem i niko od njih nije životno ugrožen.

- Sa ovim simptomima u poslednja tri dana Domu zdravlja u Novoj Varoši javilo se 50 pacijenata. Od tog broja 23 je upućeno u Užice i Prijepolje na bolničko lečenje, a njih 18 je zadržano. Nalaze se na infektivnim odeljenjima, primaju terapiju i za koji dan bi trebalo da budu pušteni kući - rečeno je u Zdravstvenom centru Užice za Blic.

Prvi pacijenti čije stanje je zahtevalo bolničko lečenje upućeni su u prijepoljsku bolnicu, međutim, kako je brzo ponestalo bolničkih kreveta, ostali su morali u Užice.

Šta je uzrok trovanju – još je nepoznato. Većina novovaroških srednjoškolaca rekla je da je konzumirala piletinu sa majonezom u jednom kiosku brze hrane, međutim, kako se saznaje, na iste zdravstvene probleme su se požalili i odrasli, koji nisu imali dodira sa hranom iz istog kioska.

Kako je listu rečeno u Zavodu za javno zdravlje Užice, razlozi obolevanja dece se utvrđuju i za sada ne postoji određenija sumnja odakle trovanje potiče.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.