I SERGEJ U RULJI SA MATURANTIMA! Snima se, smeška, a evo kako su KLINCI REAGOVALI KAD SU GA VIDELI (VIDEO)
I SERGEJ U RULJI SA MATURANTIMA!, Foto: Printscreen / Twitter

s kezom među klincima

I SERGEJ U RULJI SA MATURANTIMA! Snima se, smeška, a evo kako su KLINCI REAGOVALI KAD SU GA VIDELI (VIDEO)

Trifunović je juče bio sa osmacima na protestu

Objavljeno:

Afera mala matura ponovo potresa Srbiju.

Naime, osmaci nekoliko beogradskih škola protestovali su juče ispred Ministarstva prosvete zahtevajući da se poništi završni ispit i da se u srednje škole upišu prema svom uspehu, zbog toga što su u javnost procureli zadaci iz matematike.

Osmaci traže i da ministar prosvete Mladen Šarčević podnese ostavku. Šarčević je izjavio da oseća moralnu odgovornost jer su testovi iz matematike za malu maturu procureli, ali da to nije razlog za njegovu ostavku.

Učenici su danas ponovo izašli na protest, koji je počeo u 13 sati. Više o današnjem protestu pročitajte OVDE.

Tokom jučerašnjeg dana đacima koji protestuju su se pridružili roditelji, a među okupljenima bio je i glumac i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se video snimak protesta đaka ispred ministarstva, a među učenicima bio je i Trifunović. Njega su đaci pozdravili, dok ih je on sa osmehom snimao.

Kako je to izgledalo pogedlate u video snimku ispod:

Lider PSG juče je putem Tvitera javno podržao maturante i napisao:

"Ova deca znaju šta hoće. A vi?"

Podsetimo, učenici zahtevaju da se i ove, kao i 2013. godine, test poništi i da im se omogući da se u srednje škole upišu u skladu sa uspehom u osnovnoj školi. Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda odložen je juče, jer su se na društvenim mrežama pojavili testovi pisani rukom.

Majka đaka iz Beograda koja je privedena na saslušanje nakon što je osumnjičena da je pustila u javnost testove iz matematike za malu maturu otkrila je da su pored nje još četiri osobe učestvovale u krađi i puštanju testova u javnost. Više o tome pročitajte OVDE.

Beogradski osmaci nisu sami u ovom podvigu. Naime, njima su se pridružili i učenici osmog razreda niških, leskovačkih i kragujevačkih škola koji su takođe juče protestovali, tražeći ukidanje male mature zbog testa iz matematike koji je "procureo" u javnost.

BONUS VIDEO: OVAKO NEŠTO SE NE DEŠAVA NA KOSOVU I NE OSEĆAM SE UDOBNO ZBOG TOGA: Fatmir Spahiu o incidentu na Mirditi! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.