PAS LEO JE ČUVAR CELE ČUKARICE! Živi na nastrešnici PRODAVNICE u Požeškoj i ZVEZDA JE BRDA! OVO GA NAJVIŠE NERVIRA
Pas Leo čuva svoju teritoriju, Foto: Privatna arhiva

ATRAKCIJA!

PAS LEO JE ČUVAR CELE ČUKARICE! Živi na nastrešnici PRODAVNICE u Požeškoj i ZVEZDA JE BRDA! OVO GA NAJVIŠE NERVIRA

Niko njegov radar nije "preživeo"....

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Svako ko živi na Banovom brdu i okolini zna za psa Lea koji je postao simbol i zaštitni znak cele Čukarice.

Ovaj labrador je još kao štene od 6 meseci prvi put skočio na krov prodavnice gde i danas provodi najviše vremena. Svako ko prođe, pogleda u ovog predivnog psa sa krupnim očima, a mnogi iskoriste priliku i da ga slikaju.

Leo 'na radnom mestu'
Leo "na radnom mestu" foto: Privatna arhiva

Kada napolju prži sunce, ali i kada je debeli minus, Leo ne silazi sa krova. Leov gazda, Dejan Pirić kaže za Espreso kako su svi pokušaji da se Leu ograniči pristup krovu bili neuspešni jer ovaj pas prosto ne odustaje.

Leo je tu i danju i noću
Leo je tu i danju i noću foto: Privatna arhiva

Imao je samo šest meseci kada je prvi put iz dvorišta skočio na krov. Otac se odmah uplašio da ne padne, pa smo ceo taj deo dobro zagradili. Međutim, on nije odustajao i nije prestajao da cvili dok nismo sklonili ogradu kako bi se opet popeo na krov. Od tada, on jedva da siđe dole, priča Dejan.

Nekad i sad
Nekad i sad foto: Privatna arhiva

Ova improvizovana osmatračnica je Leu omogućila da postane prava atrakcija za sve ljude koji žive na Čukarici.

- Nije retkost da Lea slikaju slučajni prolaznici. Umeo je da bude uslikan i po 15 puta dnevno, ali se desi da nije više raspoložen. Mnogima je briga da ne propadne kroz mušemu, a neki su umeli i da uđu u prodavnicu kako bi mi pozvali vatrogasce jer ne znaju da on tu "živi". Sada ima već oko 40 kilograma, ali nikada nije bilo incidenta, i nastrešnica savršeno podnosi Lea, objašnjava Dejan.

Leo obožava vodu, ali se plaši 'creva'
Leo obožava vodu, ali se plaši "creva" foto: Privatna arhiva

Kako je dodao, "Lea nikada nije pokvarila popularnost" jer je on na kraju dana običan pas koji ima svoje potrebe. Naime, barem šest, sedam puta obiđe celu opštinu jer uživa u dugim šetnjama po kraju.

Uživa u prirodi
Uživa u prirodi foto: Privatna arhiva

- Leo svakog dana obiđe ulice po Brdu, Košutnjaku, a obožava Adu Ciganliju, a leti se neretko i brćne. Kao i svaki pas i Leo je slab na "ženke", a dešavalo se i da se ozbiljno "zaljubi". Jednom je nestao na dva dana i mene je već uhvatila panika. Tražio sam ga dan i noć i lepio letke, dok mi drugar nije javio da je video Lea u svojoj ulici, objašnjava njegov vlasnik.

Tada ga je Dejan zatekao kako ispred jedne zgrade čeka svoju dragu. Njih dvoje su najbolji prijatelji, a Leo često pruža šapu kada vidi da mu je gazda tužan.

Leo voli da pozira
Leo voli da pozira foto: Privatna arhiva

Iako je u pitanju izuzetno samostalan pas, Leo ima svoje "razmažene trenutke". Kada vidi da je cela porodica u kući, ne može da izdrži pa odmah cvli da uđe i on u kuću.

Kada su okupljanja u pitanju, Leo voli da bude uvek uključen u sve aktivnosti. Odmah cvili da ga pustimo unutra, ali čim uđe, zaspi u ćošku, važno mu je samo da zna da smo tu, ponosan je Dejan.

Napominje kako Leo najviše vremena provodi sa njegovim ocem i da često bude u istom raspoloženju kao on.

Njih dvoje imaju iste navike što se tiče šetnje i spavanja. Počeli su da liče, a neretko imaju i isto raspoloženje. Leo je pas koji je ispunjen ljubavlji i iako ga je zadesilo sve što je moglo kada je u pitanju zdravlje, pa smo često bili kod veterinara, on je ostao jak.

Naime, Leo je jedva preživeo ujed krpelja sa godinu dana, zatim je pocepao rožnjaču u oku, pa mu je Popino prase ušlo u nos. Onda je isekao jastučiće na šapama, a boluje i od epilepsije pa pije lekove svaki dan.

Ume da bude i prava "ljutilica", posebno ako neko viče na njega ili krene van kuće bez njega. Ako mu se ne da hrana dok se ruča, ode na svoje mesto i naljuti se. Ume i satima da ne obraća pažnju ni na koga, tvrdi Dejan.

Leo je kao mlad pas često jeo mušemu i cveće, ali je vremenom prevazišao sve to. Iako je snažan pas, nikada nije ulazio u konflikt sa drugim kučićima ili ljudima.

Iako je mnoge stvari "prerastao", Leo baš ne voli kada neko nosi kapuljaču na glavi. Ne veruje tim ljudima, pa i sa krova laje na njih. Kao mali je pravio veliku štetu, jeo mušeme, žvakao obuću, a prvog proleća koje je proveo kod nas nijedno cveće koje je majka posadila nije izdržalo do jutra. Sada je mnogo dobar. Ponosan sam na njega, kaže Dejan za kraj.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.