TAJNA ČERNOBILJA SE ČUVA U SRBIJI! Slavoljub iz SLAGALICE držao je UPRAVLJANJE REAKTOROM! Pa ovo je HIT (FOTO)
 Kon O’Nil i Slavoljub, Foto: Printscreen/ društvene mreže

neverovatno

TAJNA ČERNOBILJA SE ČUVA U SRBIJI! Slavoljub iz SLAGALICE držao je UPRAVLJANJE REAKTOROM! Pa ovo je HIT (FOTO)

Nije on kriv, kriva je konstrukcija...

Objavljeno: 14:31h

Na društvenim mežama šeruje se fotografija na kojoj porede čuvenog Slavoljuba iz Slagalice sa glumcem Kon O’Nilom koji je stekao slavu kao Viktor Brjukanov koji je bio rukovodilac postrojenje u nuklearki "Černobilj" u istoimenoj seriji.

Priča o katastrofalnoj eksploziji reaktora u Černobilju, ispričana u mini-seriji u koprodukciji HBO-a i Skaja, dobila je najvišu ocenu svih vremena za neku televizijsku seriju na stranici IMDB.

Reaktor broj 4 u niklearnoj elektrani "Černobilj" eksplodirao je u tačno 1:23:45 sati 26. aprila 1986. godine.

Smatra se da je to najveća ekološka katastrofa u istoriji nuklearne energije.

Zamenik glavnog inženjera nuklearne elektrane "Černobilj" Anatolij Djatlov bio je te noći u kontrolnoj sobi reaktora 4. Rukovodilac postrojenja Viktor Brjukanov i glavni inženjer Nikolaj Fomin došli su nekoliko sati kasnije.

Serija "Černobilj" na neverovatan način je prikazala trojicu muškaraca koji su, pored greške u konstruisanju RBMK reaktora, verovatno najveći krivci za katastrofu koja je pogodila ne samo jednu zemlju, već i čitav svet.

Viktor Brjukanov bio je rukovodilac postrojenja, a nakon što je obavešten o eksploziji u Černobilj je stigao u 2.30h. S obzirom na nedostatak adekvatne opreme koja nije mogla u početku dobro da izmeri nivo radijacije, čelni ljudi elektrane ozbiljno su potcenili opasnost.

Brjukanov je tek u 3h pozvao zamenika sekretara za nuklearnu industriju, koji je potom lancem informacije preneo vest do samog Mihaila Gorbačova.

Nakon nesreće, Brjukanovu je oduzeto članstvo Komunističke partije. Uhapšen je u avgustu 1986.

Brjukanov je 1987. godine osuđen na 10 godina zatvora. U njemu je proveo svega pet.

U svojim izjavama držao se istih tvrdnji kao i Djatlov. Nije on kriv, kriva je konstrukcija. U inervjuu za ruski magazin "Profil" 2006. godine rekao je da su naučnici prikrili punu istinu o projektnim greškama.

Ono što su pojedinci zapazili nakon emitovanja serije "Černobilj" jeste da je rukovodilac postrojenja Viktor Brjukanov (glumac Kon O’Nil) pljunuti nekadašnji takmičar kviza "Slagalice", čuveni Slavoljub.

Slavoljuba na društvenim mežama porede sa glumcem Kon O’Nilom
Slavoljuba na društvenim mežama porede sa glumcem Kon O’Nilom foto: Printscreen/ društvene mreže

On ne samo da likom podseća na glumca iz serije Kon O’Nila u kojoj je tumačio Viktora Brjukanova rukovodioca postrojenja nuklearne elektrane "Černobilj", već i kosom, mimikom, stavom.

Podsećamo, Slavoljub je dospeo u žižu javnosti kada je naprasno ustao sa takmičarskog mesta u kvizu "Slagalica" i tvrdio da su mu "ukrali 10 poena", a onda je rekao doviđenja i napustio studio. Slavoljub je u istoriji ovog kviza ostao upamćen kao jedini takmičar čiji su poeni otišli u minus.

Šta vi mislite? Da li liče?

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.