OVIH SEDAM MODELA AUTOMOBILA SU NAJISPLATIVJI U SRBIJI: Rezervni delovi i popravka na svakom ćošku!
Ilustracija, Foto: Printscreen / Društvene mreže

da li ste znali?

OVIH SEDAM MODELA AUTOMOBILA SU NAJISPLATIVJI U SRBIJI: Rezervni delovi i popravka na svakom ćošku!

Najtraženiji brend na sajtu polovnih automobila „Moj auto“ je „folksvagen“. Međutim, to ne znači da je ova marka i najprodavanija

Objavljeno: 18:50h

Ako je sa stanovišta rezervnih delova i održavanja vrlo nezahvalno odrediti koji su novi automobili najisplativiji onda se kod "polovnjaka" sve zna – "Fijat punto", "Pežo 206", "Opel korsa", "Ford fijesta", "Škoda fabija", "Reno kilo" i "Citroen C3" se najviše kupuju u Srbiji kako zbog cene do oko 4.500 evra tako i zbog servisa.

Čak i oni koji imaju novca za nov automobil razmišljaju da li je i koliko isplativo kupiti tek proizvedenog ili polovnog četvorotočkaša. Jedna od dilema prilikom kupovine novog vozila je i pitanje koliko će po isteku garancije koštati njegova popravka, da li je jednostavno naći rezervne delove i po kojoj ceni. Ipak, iz tog ugla veoma je teško dati generalnu ocenu koji su novi modeli najisplativiji. Tako barem tvrde upućeni u tržište novih automobila i rad servisa u Srbiji.

Cene rezervnih delova i održavanja istog automobila se razlikuju od servisa do servisa odnosno od grada do grada. Čak i cena automobila može biti različita u salonu u odnosu na sajt. Kada je reč o rezervnim delovima postoje ovlašćeni servisi koji daju preporuku na maloprodajnu cenu i popust na određene rezervne delove. Takođe, velika je razlika u ceni radnog sata u ovlašćenom servisu za isti model, recimo, u Beogradu, Nišu ili Užicu. U Nišu je ta cena za 50 odsto niža nego u Beogradu, a u Užicu tri puta manja. Zato je isti automobil praktično jeftiniji za održavanje u manjem gradu – objašnjava Milan Belin, kantri menadžer "Reno-Nisan Srbije".

S druge strane, kod polovnih vozila nema mnogo nejasnoća. Tačno se zna za koje automobile ima najviše rezervnih delova po povoljnoj ceni. Uostalom ta vozila se i najviše kupuju u Srbiji, pokazuju podaci sa sajta Moj auto.

"Reč je o automobilima od 2007. do 2012. godišta čija se cena kreće od 2.000 do 4.500 evra, a to su Fijat punto, Pežo 206, Opel korsa, Ford fijesta i Škoda fabija. Takvi modeli mogu se naći i iz uvoza po pristupačnim cenama, a pritom delova za njih ima na svakom ćošku. Takođe, ni kilometraža im nije velika, u proseku od 100.000 do 150.000 kada se radi o godištu od 2010. do 2012", objašnjavaju na sajtu Moj auto.

Takođe, "Reno klio" i "Citoen c3" su veoma popularni u Srbiji.

To su automobili pre svega za gradsku vožnju pošto im je cena pristupačna, a pritom nisu veliki potrošači goriva. Inače, platežna moć kupaca polovnih automobila u Srbiji kreće se od 2.000 do 5.000 evra.

Najtraženiji brend na sajtu polovnih automobila „Moj auto“ je „folksvagen“. Međutim, to ne znači da je ova marka i najprodavanija.

Folksvagen najveća srpska želja

"Folksvagen je najveća srpska želja, zato posetioci na našoj stranici najčešće ukucaju ime tog brenda. Najviše se od folksvagena gledaju pasat i golf 7 koji koštaju i više od 15.000 evra, ali se kupuje, pre svih polo. Polo je golf za siromašne građane u Srbiji – kažu na sajtu „Moj auto“.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.