PREDRAG MILANOVIĆ: U SVILAJNCU UNAPREĐEN SISTEM ODBRANE OD POPLAVA
Donacije EU i Vlade Srbije daju rezultate, Foto: Privatna arhiva

opština svilajnac

PREDRAG MILANOVIĆ: U SVILAJNCU UNAPREĐEN SISTEM ODBRANE OD POPLAVA

Donacije EU i Vlade Srbije daju rezultate

Objavljeno: 13:46h

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović ocenio je danas da je preventiva spasila Svilajnac od veće poplave i 2016. i 2019. godine, jer je mnogo urađeno na regulaciji Resave i vodotokova drugog reda, zahvaljujući novcu iz fondova Evropske unije i Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, gde je za ove namene uloženo ukupno preko 500 miliona dinara:

- Pokazalo se da gde god se radila regulacija, bilo u gradu ili po selima, tu problema nije bilo. To znači da ove donacije EU i Vlade Srbije daju rezultate. Naravno da ima još mnogo posla koji moramo da uradimo u narednom periodu, kako bi svako selo na teritoriji opštine Svilajnac bilo bezbedno. Regulacija je proces koji traje, a prethodnih 30 godina nije se ništa ulagalao i radilo na preventivi, nego tek od 2014. godine, kada je Svilajnac zadesila velika poplava i nije moguće to nadomestiti za samo 5 godina“ – izjavio je Milanović i dodao da bi opština Svilajnac trebalo u naredne dve do tri godine da reši sve probleme sa regulacijom Resave i vodotokova drugog reda:

- Bezbednost je svakako podignuta na jedan viši niv između ostalog i zahvaljujući saradnji Srbijavoda, sektora i Štaba za vanredne situacije i lokalnih i republičkih javnih preduzeća – zaključuje Milanović.

foto: Promo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.