NASTAVNIK MARKO JE DONIRAO 50.000 KOJE JE OSVOJIO U SLAGALICI! Iza toga se krije TUŽAN MOTIV, otvorio nam je dušu!
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva, Print Screen Youtube

HEROJ SRBIJE

NASTAVNIK MARKO JE DONIRAO 50.000 KOJE JE OSVOJIO U SLAGALICI! Iza toga se krije TUŽAN MOTIV, otvorio nam je dušu!

Marko protić je današnji heroj Srbije!

Objavljeno: 21:16h

Marko Protić je današnji heroj Srbije!

Sinoć je u "Slagalici" osvojio 50.000 dinara, a onda je jednom rečenicom iznenadio sve gledaoce.

Najpre se zahvalio na nagradi, a onda je bez imalo premišljanja saopštio da će sav novac donirati udruženju "Podrži život", a to je uradio u čast svom pokojnom ocu Radenku Protiću.

Marko, inače nastavnik matematike u Osnovnoj školi "Petar Vragolić" u Ljuboviji, ispričao je za Espreso.co.rs motiv iza humantirane donacije na koju se odlučio.

"Početkom januara školski drug, inače oficir u vojsci, Miloš Kujundžić iz Užica, obavestio nas je da je sin njegovog kolege iz vojske veoma bolestan i zamolio nas da pošaljem SMS poruku kako bi pomogli u prikupljanju sredstava za njegovo izlečenje" , započeo je svoju priču nastavnik Protić.

"Stvarno mi je žao što takve stvari nisu sistemski rešene, već ovakve stvari moraju da se rešavaju na privatnu inicijativu građana koji se bore za bolje sutra. Nakon toga sam odlučio da se prijavim za učestovanje u "Slagalici" a moje testiranje je bilo samo dva dana pre nego da mi je preminuo otac" , nastavio je.

Markov pokojni otac, Radenko Protić!
Markov pokojni otac, Radenko Protić!foto: Privatni arhiv

Kako kaže, kada su ga pozvali da učestvuje u kvizu, na četrdesetodnevnicu smrti svog oca, nije bio siguran da li će se zaista takmičiti u "Slagalici".

Ipak, na kraju je shvatio da ako pobedi, sa osvojenim novcem može da napravi neku promenu u društvu u kome živimo - a to je upravo ovo što je uradio, donirao novac humanitarnoj fondaciji!

Marko Protić je inače oženjen i ima ćerku staru tek godinu i po dana, a učenici kojima predaje imaju samo reči hvale za njega. Opisuju ga kao staloženog i dobrog profesora punog razumevanja, a uz sve to dodaju da je izuzetan pedagog.

Marko sa sinoć i suprugom!
Marko sa sinoć i suprugom! foto: Privatni arhiv

Zahvaljujući Marku i njegovoj donaciji, još jedan mališan u Srbiji imaće veće šanse da dočeka još jedan dan na ovom svetu, a njegova priča može da posluži kao odličan motiv i znak da i naše malo, nekome znači jako puno!

foto: Privatni arhiv

BONUS VIDEO:

MORSKA KRAVA KOJA RADI TRBUŠNJAKE! Zvuči kao dobar vic, ali nije (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.