BAKA RUŽA (91) NEMA NI ZA HLEB! Jede travke koje nabere ispred kuće, VRANJEM LUTA U TUĐIM PATIKAMA (FOTO)
Ruža Kačarević, Foto: OK radio

OD OVOGA SRCE BOLI

BAKA RUŽA (91) NEMA NI ZA HLEB! Jede travke koje nabere ispred kuće, VRANJEM LUTA U TUĐIM PATIKAMA (FOTO)

Daju mi hleb dobri ljudi, ponekad - priča Ruža

Objavljeno: 09:46h

Ruža Kačarević (91), starica iz Klinovca kod Bujanovca , po kiši je u utorak molila prolaznike po centru Vranja za koji dinar, kako bi uspela da sakupi za autobusku kartu i osam baterija od „Volt ipo“.

Jedva da gleda, oči joj prekrila, kako kaže neka paučina, pa je bila kod ovdašnjih lekara da je pregledaju. - Isekoše mi struju, nemam svetlo, pa tražim kude se kupuje ovo što se stavlja u onoj kutiče, pa svetli. Domaćin mi umre, a ni decu nemam. Živim, ete takoj, jedem perca od kromid što opešim, nešto što naberem ispred kuću, travke. Daju mi hleb dobri ljudi, ponekad - priča Ruža.

Baka Ruža stidljivo pita prolaznike da joj kažu gde se kupuju baterije, ne znajući kako se ustvari zovu. Držala je neke kineske u ruci, ulepljene tečnošću koja je iz njih iscurila. Vranjanci, ljudi s dušom i osetljivi na ljudsku muku, kupili su i poklonili baka Ruži nekoliko kompleta baterija, dobila je koji dinar i za kartu do Klinovca, i hleb. Jedan stari kišobran, našao se u njenoj ruci da je zaštiti od kiše, poklon takođe od onih koji su imali više sreće u životu. Ostala je baka Ruža da mili glavnom ulicom u Vranju, u staroj futi, vunenim čarapama i tuđim patikama, blagosiljajući one kroz koje ju je Bog tog jutra pogledao. Istog tog jutra institucije države Srbije, republičke i lokalne, bile su na doručku, kao i obično, ne vodeći računa o svojim građanima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / OK radio)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.