IGOR JURIĆ OBJAVIO POTRESAN VIDEO KOJI JE PODIGAO SVE NA NOGE! Od njegovih reči SUZE SAME TEKU i nose BOLNU PORUKU
Igor Jurić, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

IZBORIO SE

IGOR JURIĆ OBJAVIO POTRESAN VIDEO KOJI JE PODIGAO SVE NA NOGE! Od njegovih reči SUZE SAME TEKU i nose BOLNU PORUKU

Doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je u skladu s predlogom Fondacije "Tijana Jurić" koji je podržalo oko 160.000 građana

Objavljeno:

Igor Jurić, otac Tijane Jurić koja je tragično nastradala 2014. godine, i direktor istoimene fondacije nedavno se uz pomoć peticije koju su potpisivali građani izborio za doživotnu kaznu za ubice i silovatelje dece, veoma je aktivan na društvenoj mreži Tviter, gde svakodnevno komentariše društvene i političke pojave u Srbiji.

Danas je objavio video-snimak u kome osuđenik zbog ubistva supruge govori o detaljima stravičnog zločina koji je počinio.

- "Zasekao sam je po vratu,krv je šiknula i ona je pala.Glas mi je rekao:Ako ostane živa, ubiće te. Ja sam joj tada zadao 19 uboda nožem".Ovako govori ubica jedne žene. Ponosan sam što je država uvela doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovnog otpusta. Pronađite zrno kajanja u njima - napisao je Jurić uz video-prilog.

Podsetimo, doživotna kazna je predviđena za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloletnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem, što je u skladu s predlogom Fondacije "Tijana Jurić" koji je podržalo oko 160.000 građana.

foto: Facebook

Doživotna kazna zatvora proširena je i na sva druga krivična dela za koja je prema važećem zakonu predviđena kazna od 30 do 40 godina.

Ta dela su ubistva predstavnika najviših državnih organa, teška dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, genocid, zločin protiv čovečnosti, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, terorizam...

Predviđeno je da osuđenik na doživotni zatvor može uslovno da se otpusti nakon izdržanih 27 godina zatvora.

Bonus video

Protest na Dorćolu zbog festivala Mirdita 1

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.