NOBELOVAC S HARVARDA BIO JE U BEOGRADU: Ovo su osobe s kojima se sreo
Prof. dr Slađana Benković i prof. dr Nevenka Žarkić-Joksimović sa Katedre za finasije i računovodstvo sa FON-a, prilikom boravka na Konferenciji, sastale su se na radnom doručku sa Nobelovcem – profesorom Oliverom Hartom, Foto: Privatni arhiv

velika čast

NOBELOVAC S HARVARDA BIO JE U BEOGRADU: Ovo su osobe s kojima se sreo

Na konferenciji su pozivna predavanja održala dva dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju

Objavljeno:

U periodu od 22. do 25. maja 2019. godine održana je 13. međunarodna naučna konferencija ''Challenges of Europe''. Konferencija je najveći i najznačajniji stručni skup ekonomista u Evropi i svetu u 2019. godini, koji organizuje Ekonomski fakultet iz Splita.

Na konferenciji su pozivna predavanja održala dva dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju, profesor Eric Maskin (2007.) koji je objasnio mogućnosti unapređenja predsedničkih izborai profesor Oliver Hart (2016.) o ulozi i strukturi ugovora u formiranju efikasnih rezultata u ekonomiji. Oba profesora su sa Univerziteta Harvard.

foto: Privatni arhiv

U okviru radnih aktivnosti Erazmus+ projekta Financial management, accounting and controlling curricula development for capacity building of public administration – FINAC, konferenciji je prisustvovala delegacija Fakulteta organizacionih nauka na čelu sa koordinatorom projekta prof. dr Slađanom Benković i 50 učesnika svih projektnih partnera iz Italije, Albanije, Slovačke, Češka, Hrvatske i Srbije.

Pored radnih sastanaka i predstavljanja rezultata, studijska poseta je podrazumevala prisustvo na svečanom otvaranju Konferencije i sekcijama. Konferenciju ''Challenges of Europe'' otvorila je predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, a tokom tri dana bilo je 500 učesnika – profesora, bankara, predstavnika Evropske komisije, medija i dr.

Prof. dr Slađana Benković i prof. dr Nevenka Žarkić-Joksimović sa Katedre za finasije i računovodstvo sa FON-a, prilikom boravka na Konferenciji, sastale su se na radnom doručku sa Nobelovcem – profesorom Oliverom Hartom.

foto: Privatni arhiv

BONUS VIDEO:

OVO SE NE MOŽE REČIMA OPISATI- U GLAVNIM „ULOGAMA“ MERDEVINE, VRATA OD GEPEKA I VOZAČ! Za neverovati (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.