SVAKA ČAST DECO! Učenici Matematičke gimnazije najbolji na juniorskoj olimpijadi u Jagodini!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PONOS SRBIJE

SVAKA ČAST DECO! Učenici Matematičke gimnazije najbolji na juniorskoj olimpijadi u Jagodini!

Reč je o najvišem stepenu takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola i one koji imaju do 15,5 godina..

Objavljeno:
  • 383

Na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, danas je održana 14. juniorska srpska matematička olimpijada, na kojoj je učestovalo 26 najboljih mladih matematičara sa državnog prvenstva, a najviše uspeha imali su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Najbolji će Srbiju predstavljati na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi 20.juna na Kipru.

Prva tri mesta osvojili su Aleksandar Ćuzović, Milja Jovanović i Anja Milošević iz Matematičke gimnazije, čiji učenici su zauzeli i tri druga mesta - Zlata Stefanović, Mateja Vukelić i Petar Marjanović.

Četvoro takmičara osvojilo je treće mesto: Aleksandar Višnjić i Aleksandar Brkić iz Matematičke gimnazije, Vukašin Babić iz škole "Nikolaj Velimirović" Šabac i Vukašin Ðinović, Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" Novi Sad.

Njima su pripale i nagrade.

Pohvaljeni su Andrija Živadinović Gimnazija "Svetozar Marković" Niš, Sofija Kovačević i Vukašin Pantelić, Matematička gimnazija Beograd i Maksim Bjelić Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" Novi Sad.

Reč je o najvišem stepenu takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola i one koji imaju do 15,5 godina, a koji će prestavljati Srbiju na juniorskoj Blakanskoj olimpijadi, rekao je Tanjugu Zoran Kladenburg, profesor Američkog matematičkog fakulteta u Beogradu i predsednik državne komisije za takmičenje učenika osnovnih škola iz matematike.

- Danas se takmiči 26 učenika, to su pobednici državnog takmičenja održanog u Novoj Varoši, i nadamo se da ćemo i ove godine imati vrlo jaku ekipu za Balkansku olimpijadu i da ćemo možda biti i prvaci - kazao je on.

Među današim takmičarima u najvećem broju su učenici iz Osnovne škole pri Matematičkoj gimnaziji u Beogradu ali bili su i učenici iz Novog Sada, Niša, Šapca, Brusa, Pančeva, Novog Berograda iz cele Srbije, oni koji su najbolji bili na državnom takmkičenju, istakao je Kladenburg.

BONUS VIDEO:

ĐACI OŠ „STARINA NOVAK“ SVOJIM KOSTIMIMA IZMAMILI OSMEHE I ODUŠEVLJENJE BEOGRAĐANA: Prolećni karneval prodefilovao Tašom (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media