SIMONOVIĆEVE PRISTALICE NAPRAVILE CIRKUS PRED SUDOM! Milan Jovanović: Očigledno je da se radi o opstrukciji
Dragoljub Simonović, Foto: Vladimir Šporčić

cirkus!

SIMONOVIĆEVE PRISTALICE NAPRAVILE CIRKUS PRED SUDOM! Milan Jovanović: Očigledno je da se radi o opstrukciji

Izjašnjavanje o optužbama, kao i uvodne reči odbrane nisu održani jer je sudija odložio nastavak suđenja za kraj jula zbog obaveza Simonovićevih advokata.

Objavljeno:

Suđenje bivšem predsedniku Opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i još trojici optuženh za napad na novinara Milana Jovanovića, počelo je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Posle jednog odlaganja početka, suđenje je konačno krenulo, ali je samo pročitana optužnica, dok se optuženi nisu izjasnili da li su krivi za paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Izjašnjavanje o optužbama, kao i uvodne reči odbrane nisu održani jer je sudija odložio nastavak suđenja za kraj jula zbog obaveza Simonovićevih advokata.

Pred sam početak suđenja, pristalice Simonovića napravile su cirkus pred zgradom suda, dočekujući nekadašnjeg prvog čoveka Grocke aplauzima i povicima odobravanja. On im je, uz osmeh, mahnuo rukom i u pratnji branilaca ušao u zgradu, gde su ga opet ispred sudnice sačekali "obožavaoci njegovog lika i dela".

Ipak, pedesetak pristalica Simonovića ostalo je ispred sudnice, jer u njoj imalo mesta tek za strane u postupku i nekoliko novinara.

Simonovićevi simpatizeri nastavili su sa cirkusom i posle suđenja, a čak ih je sudska straža opominjala da se ponašaju pristojno.

Novinar Milan Jovanović, kome je, kako je navedeno u optužnici, po nalogu Simonovića, zapaljen automobil, da bi se vatrena stihija proširila na kuću i ugrozila njegov i život njegove supruge Jele Deljanin, došao je u pratnji obezbeđenja, koje mu je MUP dodelio posle napada.

Jovanović, koji navodi da je napadnut zbog pisanja o malverzacijama funkcionera SNS Simonovića, posle suđenja je rekao da je "očigledno da se ovde radi o opstrukciji".

- Ako Simonović hoće da dokaže da je nevin, zašto onda ovo rade? Da li sudnicom upravlja sudija ili advokati i optuženi? Ovo će trajati unedogled - kaže Jovanović, revoltiran još jednim faktičkim odlaganjem suđenja.

Za Simonovićeve simpatizere, koji tvrde da su se spontano okupili ispred sudnice, Jovanović je rekao da su "bruka i sramota".

- Poznajem te ljude, oni su članovi Simonovićeve stranke, njegovi rođaci, politički aktivisti. Doživeo sam to kao partijsku podršku - naveo je on.

Drugo osnovno tužilaštvo optužnicom tereti Simonovića da je podstrekivao ostale optužene da zapale imovinu Milana Jovanovića, a na teret mu se stavlja krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti". Pored Simonovića, optuženi su i Aleksandar Marinković, Igor Novaković i Vladimir Mihailović. Zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića uhapšena je i Bojana Cvetković Šijacki, koja je u međuvremenu osuđena na šest meseci kućnog pritvora, uz obavezu nošenja "nanogice", kao i na novčanu kaznu od 50.000 dinara, pošto je sklopila sporazum s tužilaštvom o priznanju krivičnog dela. Marinković i Novaković su 22. februara pušteni da se brane sa slobode.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.