DRAGI NOLE TREBA DA TE JE SRAMOTA: Kapetan Dragan opleo po najvećem SRPSKOM TENISERU!
Kapetan Dragan i Novak Đoković, Foto: Beta / Mario Strmotic, Profimedia

OBUZET NACIONALIZMOM

DRAGI NOLE TREBA DA TE JE SRAMOTA: Kapetan Dragan opleo po najvećem SRPSKOM TENISERU!

U ovom pismu za beogradske medije, Kapetan Dragan poručuje da je velika sramota to što Đoković u javnosti često hvali Hrvate i Hrvatsku

Objavljeno:
  • 486

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je osuđen na 13 i po godina robije zbog navodnih ratnih zločina tokom rata u Hrvatskoj, ističe da u ćeliji slavi svako povlačenje priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo, prenose beogradske medije.

Vasiljković u pismu naglašava da su Hrvati prvi u istoriji koji su proterali jedan narod, a zatim ga optužili za genocid i agresiju. Takav 'ustaški recept', dodaje Vasiljković, danas se primenjuje na Kosovu.

* Njegova ekselencija ministar inostranih poslova RS Ivica Dačić, zahvaljujući postignutim rezultatima u diplomatiji za period 2018-2019. godine, postao je jedan od mojih najomiljenijih Srba. Mi smo u nacističkom logoru Lepoglava u odeljenju 4B (gde su zatvoreni isključivo Srbi) slavili svako povlačenje priznanja Kosova, a ministra Dačića smo slavili kao Obilića.

* U izjavi 6. 5. 2019. za medijsku kuću "Sputnjik" ministar je, povodom zahteva Prištine da Srbija "prizna navodni genocid", izjavio: "Prvi put u istoriji se dešava da teroristi koji su proterali jedan narod optužuju državu za genocid..." Šta pričaš, Ivice? Zar si zaboravio da su ustaše proterale srpski narod iz viševekovne Krajine, gde nikada nije bilo Hrvata?

foto: Beta / Mario Strmotic

Krajine, koju je austrougarska imperija naselila Srbima još dok Hrvatska nije ni postojala, a zatucani Hrvati na periferiji Balkana nisu imali ni jezik, nego je svako selo govorilo nekakvom primitivnom artikulacijom, dok Srbi nisu došli u susedstvo, pa ih naučili da pričaju!

* Ustaše su proterale srpski narod sa njihovih osmovekovnih ognjišta. Zatim taj progonjeni narod optužuju za genocid i agresiju na sopstvene domove. Šiptari su mala deca po zločinu kada se porede sa ustašama i samo ćorav ne vidi da u venama stratega za veliku Albaniju teče pogana ustaška krv. Znamo da Šiptari nisu prvi izmislili i ne dozvoljavam da im tu titulu niko nepravedno prisvaja.

* Hrvati su prvi u istoriji koji su proterali jedan narod, a zatim ga optužili za genocid i agresiju. I dan-danas, 30 godina kasnije, zloupotrebom pravosuđa, pa i EU, nacistički proganjaju i ono malo Srba što je ostalo u svojim domovima. Ustaški recept se primenjuje i na Kosovu.

* Bojim se da brzo zaboravljamo i treba nam dugo vremena da se prisetimo nekih dešavanja i ljudi koji zaslužuju više. Na sreću, Srbija ima još uvek dobrih sinova, kao što su advokati Dragan Palibrk, Goran Cvetić, te Savo Štrbac, koji bez ikakvog budžeta neumorno čine sve što je u njihovoj moći da koliko-toliko ublaže patnje bar nekolicini nevinih srpskih heroja, koji se osećaju zaboravljeni i napušteni.

* Iako je ministar i moj prijatelj, velik i dobar Srbin Ivica Dačić učinio više na diplomatskom frontu Srbije u poslednjih dve godine nego što je učinjeno unatrag dvadeset, molim ga i ovim putem: Ivice, ne zaboravljaj nevine Krajišnike koji leže po zatvorima van Srbije. Dugujemo im to!

Šef diplomatije Ivica Dačić, komentarišući otvoreno pismo Kapetana Dragana, ističe da ne zaboravlja Krajišnike i da ih uvek ima na umu.

- Hvala Vasiljkoviću za podršku. Ne zaboravljam na Krajišnike koji su po zatvorima u inostranstvu i to uvek ponavljam. Nastavljam borbu za Kosovo, tek smo počeli sa povlačenjem priznanja nezavisnosti - naglašava Dačić.

foto: Profimedia

Pored gore navedenih izjava koje je napisao, Kapetan Dragan se takođe obratio i Novaku Đokoviću

U ovom pismu za beogradske medije, Kapetan Dragan poručuje da je velika sramota to što Đoković u javnosti često hvali Hrvate i Hrvatsku. Kep tvrdi da je "nacionalistička Hrvatska koju Đoković brani utemeljena na ustašiji" i da bi Đoković kao "nacionalni sportski heroj morao uvek da bude uz svoj, srpski narod". 

Prema rečima Vasiljkovića, Hrvati danas koriste pravosuđe kao instrument za progon i istrebljenje Srba, isto kao što su njihovi očevi u Jasenovcu i drugim logorima koristili "srbosjek"! Vasiljkovićevo otvoreno pismo prenosimo u celosti, sa svim gramatičkim nepravilnostima i greškama. 

"Dragi Nole, nemam ja potrebnu elokvenciju kako bih mogao rečima da ti dočaram razočarenje stotinak porobljenih Srba u ovom hrvatskom nacističkom logoru, nakon tvog hvalospeva Hrvatima. Ti porobljeni Srbi nisu nikakvi "kriminalci" već pravi heroji koji su svojim životima branili tvoje Kosovo i tvoj srpski narod na prostorima tvoje domovine rođenja (Jugoslavije). Pored toga što su ti ljudi, koji su nešto stariji od tebe heroji, to su isto tako porodični ljudi, srpski muževi, očevi i sinovi. Verujem da su tebi roditelji pored časova tenisa obezbedili i adekvatno elementarno obrazovanje, ali za svaki slučaj evo ti par činjenica koje bi mogao da uneseš u "kalkulator" kada daješ ocenu za današnju nacističku Hrvatsku. Naravno, ne smemo da istom "četkom" obojimo sve Hrvate. Postoje metodi da se prebroje i izdvoje časni i hrabri. Evo, predlažem nedavni video gde su u hrvatskom Splitu, na rivi, napadnuti tvoji kolege sportisti koji su pozvani u goste, a zatim mučki napadnuti. Slažeš li se, Nole, da samo najgori ljudski ološ bez časti, napada svoje goste?" 

BONUS VIDEO:

ZAJAHAO BALON I …! Da li je ovo najveći blam u istoriji televizije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media