EVO KAKO DA NAPLATITE ŠTETU NA AUTOMOBILU OD RUPE NA PUTU! Detaljno UPUSTVO!
Rupa na putu, ilustracija, Foto: Marina Lopičić

nemojte da vas prevare

EVO KAKO DA NAPLATITE ŠTETU NA AUTOMOBILU OD RUPE NA PUTU! Detaljno UPUSTVO!

Najveći problem vozačima na putu, između ostalog, predstavljaju rupe na putu

Objavljeno:

Verovatno ste i vi jedan od vozača koji je osetio neprijatnost rupa na putu. Rupe mogu biti izuzetno opasne i po vašu imovinu, ali pre svega po bezbednost vozača i putnika.

Posebno su opasne kada padne kiša i ispuni ih vodom, pa vozači ne mogu da ih vide, ali zato ih osete!

Kako je po Zakonu o bezbednosti saobraćaja i Zakonu o javnim putevima, upravljač puta dužan da održava saobraćajnicu, kako bi ona bila bezbedna za sve učesnike u saobraćaju, odatle sledi i njegova odgovornost za pričinjenu štetu.

Kako bi došli do odgovarajuće nadoknade, ukoliko vam se desi neprijatnost, a izazvana rupom na putu, potrebno je da uradite sledeće.

Ako na putu ili ulici naletite na neobeleženu rupu ili oštetite vozilo, najpre pozovite saobraćajnu policiju da napravi uviđaj i sačini zapisnik o saobraćajnoj nezgodi. Ovo je jedini način da se utvrdi ko je zapravo kriv.

Fotografišite mesto nezgode, jer ako bi došlo sudskog spora ovo će biti dobar dokaz ako nije bilo drugih svedoka.

Nakon što od policije dobijete zapisnik o nezgodi, treba da odete u svoju osiguravajuću kuću kako bi se procenila šteta i kako biste dobili informacije koje delove treba zameniti, a koji se mogu popraviti.

Na osnovu zapisnika o oštećenju, od ovlašćenog servisa zatražite predračun za popravku vozila. Osiguranje će u tom slučaju kontaktirati podnosioca zahteva i dogovoriti se sa njim o isplati štete.

Ako na rupu naletite na magistralnom putu ili regionalnom putu, zahtev za odštetu i potrebnu dokumentaciju treba podneti putarskom preduzeću koje je zaduženo za tu deonicu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.