PRONAĐITE KRIVCE ZA NAPADE NA ROME, SRBIJA JE I NAŠA ZEMLJA, DRUGU NEMAMO: Oglasio se Miloš Nikolić sa MOLBOM
Direktor Kancelarije za inkluziju Roma: Miloš Nikolić, Foto: Printscreen

nakon incidenta u leskovcu

PRONAĐITE KRIVCE ZA NAPADE NA ROME, SRBIJA JE I NAŠA ZEMLJA, DRUGU NEMAMO: Oglasio se Miloš Nikolić sa MOLBOM

Pozivam nadležne institucije da što hitnije pronađu počinioce ovog vandalskog čina koji se dogodio sinoć u tri romska naselja u Leskovcu

Objavljeno:

Miloš Nikolić direktor Kancelarije za inkluziju Roma, obratio se javnosti saopštenjem u kome piše da oštro osuđuje fizički napad na Rome iz tri leskovačka naselja i da poziva nadležne državne organe da brzo reaguju i pronađu počinioce. U Nikolićem saopštenju se između ostalog kaže:

- Nasilje je izrazito negativna društvena pojava protiv koje se moramo boriti svi, moramo nastojati da preventivno suzbijemo nasilje u svim aspektima društvenog života i ponašanja, posebno ako je nasilje izazvano verskom, nacionalnom ili rasnom netrpeljivošću.

Zato pozivam nadležne institucije da što hitnije pronađu počinioce ovog vandalskog čina koji se dogodio sinoć u tri romska naselja u Leskovcu. Ovakav vid nasilja je apsolutno neprihvatljiv i on mora biti adekvatno procesuiran, počinioci otkriveni i sankcionisani na način kako to nalažu važeći propisi i standardi zaštite od svih oblika rasizma i netolerancije.

Pripadnike romske zajednice iz Leskovca, ali i iz drugih gradova, pozivam da ostanu mirni i pribrani i da imaju apsolutno poverenje u državne i lokalne institucije Republike Srbije. Potpuno sam siguran da će se vandali brzo pronaći i da će se situacija normalizovati, zato što je Srbija naša zemlje - druge nemamo.

Podsećam sve one koji su zaboravili, da romski narod na ovim podnevljima živi vekovima unazad, da smo kroz istoriju uvek bili ruku pod ruku sa bratskim srpskim narodom, da smo prolazili kroz patnju, razaranja, tugu i radost zajedno i navodim da će tako ostati u budućnosti.

BONUS VIDEO:

NOVOBEOGRADSKI DANI PONOSA: Mališani oduševljeni, čitave porodice uživale u igri i zabavi (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.