TITO PSUJE I NAREĐUJE: OVAJ VIDEO DA SE OBRIŠE! Procurio snimak koji je bio najbolje ČUVANA TAJNA Jugoslavije
Josip Broz Tito, Foto: Prentscren

VATRENI OKRŠAJ

TITO PSUJE I NAREĐUJE: OVAJ VIDEO DA SE OBRIŠE! Procurio snimak koji je bio najbolje ČUVANA TAJNA Jugoslavije

Doživotnom predsedniku SFRJ se ovaj snimak nije svideo...

Objavljeno:

Na društvenim mrežama ponovo je aktuelan video koji je dugo godina bio zabranjen za emitovanje u SFRJ, a na kojem doživotni predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito ulazi u okršaj sa pudlicom!

Video snimak koji prikazuje Josipa Broza Tita kako se na sednici bori sa svojim pudlicama nije za vreme njegovog života nikada nije ceo prikazan.

Pošto je Josip Broz zaključio da mu se ne sviđa ovaj snimak, kao i mnogi drugi, Tito je naredio je da se "deo sa Italijom obriše" sa video trake, što se čuje u poslednjim sekundama ovog snimka.

Ovaj snimak inače snimljen je 3. aprila 1975. godine i spadao je grupu onih koji su bili pod embargom za prikazivanje.

Bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito godinama je imao nemačke ovčare, jedan od njih po imenu Reks, prema pričama mu je spasio život u Drvaru, ali priča o njegovim belim pudlicama potpuno je drugačija.

Tito se nikada nije razdvajao od njih, a čak je jednom sa Bajkalskog jezera poslao na Brione privatni avion po svog omiljenog belog pudla Džimija da bi ga "samo razveselio".

Međutim, mnogi su sumnjali u tu priču, a postoji i nepotvrđena priča da su to, zapravo, bili policijski psi. I to ne obični, već obučeni za otkrivanje eksploziva!

Prema priči, psi su doneti iz Sovjetskog Saveza da bi bi Tita "zaštitile od unutrašnjih i spoljašnijih neprijatelja". Međutim, zvanični podaci su malo drugačiji. Naime, prvi par toj pudli Tito je dobio od grčke kraljice Frederike, pisao je hrvatski Jutarnji list. Šta je bilo sa mužjakom nije poznato, ali ženka je doživela 11 godina.

Drugi par pudli bile su ženka koju je Broz kupio u Francuskoj i mužjak kog je dobio od UN, a koji se zvao Džimi. Džimija se seća i Titova unuka, Saša Broz, a iza njega su ostale Olja i Linda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.