BRUKA! OVO JE RUŽNA STRANA 1. MAJA: Beogradska izletišta pretvorena u DEPONIJE posle uranka (FOTO)
Beogradska izletišta pretvorena u DEPONIJE posle uranka, Foto: Fcaebook / Ogla Tomović

SRAMOTNO

BRUKA! OVO JE RUŽNA STRANA 1. MAJA: Beogradska izletišta pretvorena u DEPONIJE posle uranka (FOTO)

Na fotografijama se pored prosutih kesa sa đubretom mogu videti i bačene pakle cigareta, ostaci hrane, kao i ostaci uglja od roštiljanja

Objavljeno:

Uskršnji i prvomajski praznici ostali su iza nas, ali ono što je ostalo nakon njih i dalje je prisutno. Na poznatim beogradskim izletištima kao što su Košutnjak, Ada Ciganlija i Zvezdarska šuma posle uranka ostala je gomila punih kesa za đubre, praznih staklenih i plastičnih flaša, plastične čaše i sve ono što ekološki ubija i zagađuje našu zemlju.

Na društvenoj mreži Fejsbuk Olga Tomović podelila je fotografije iz Košutnjaka, kako izgleda nakon završenih praznika nazvavši je - "moralni autoriteti i drugomajski usranci".

- Posle kiša došlo sunce i svojim zracima osvetlilo sve ono što iza sebe ostavi krdo nosoroga. Kažu manje nego inače, loše vreme omelo ih da se pokažu u punom sjaju. Ako, prljajte prirodu, ima ko će da skuplja za vama. Loše su plaćeni, ili nisu uopšte, ali to im je posao i strast - čista priroda, pa stoga navalite i ne brigajte. Oni postoje tu zbog vas, a ne obratno... - napisala je, između ostalog, ona na svom profilu.

Na fotografijama se pored prosutih kesa sa đubretom mogu videti i bačene pakle cigareta, ostaci hrane, kao i ostaci uglja od roštiljanja.

- Šumski proplanci osvanuli blatnjavi posle potopa od prošle nedelje, ali obogaćeni plastikom i kesama đubreta koje bizoni ostave iza sebe kada završe sa ždranjem. I većina tih bizona više neće doći baš na tu livadu, prećiće na sledeću..." - dodala je Olga.

"Čistoća" odnela 40 tona smeća

Kako su rekli iz "Gradske čistoće", nakon prvomajskog uranka sa beogradskih izletišta je odneto 40 tona raznog đubreta. Ovo je dva i po puta manje od uobičajene količine i najbolje svedoči da je kiša ove godine poprilično uticala na posetu.

BONUS VIDEO: KAŽU MI DA SAM ŠIPTAR I DA MORAM DA SE SELIM: Mon Gjuraj, pekar iz Borče otvorio dušu za Espreso

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.