ZA VASKRS I PRVI MAJ RADNJE ZATVORENE? Ostalih dana mogu da rade SKRAĆENO
Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – 24 sata, Foto: Dado Đilas

bliže se praznici

ZA VASKRS I PRVI MAJ RADNJE ZATVORENE? Ostalih dana mogu da rade SKRAĆENO

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored – početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i verskog praznika

Objavljeno:

Prodajni objekti prehrambenog asortimana i ugostiteljski objekti za vaskršnje i prvomajske praznike mogu da rade u izmenjenim terminima radnog vremena.

Za praznike Veliki petak (26. aprila) i Velika subota (27. aprila) objekti su dužni da rade najmanje od 9 do 12 sati. Na Vaskrs, 28. aprila, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni. U ponedeljak, 29. aprila, drugog dana Vaskrsa, dežurni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Za prvomajske praznike, u utorak, 30. aprila, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati. Na Praznik rada, 1. maja objekti mogu biti zatvoreni, a drugog dana praznika moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda u vreme praznika rade 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored – početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i verskog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane vaskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuju vaskršnji i provomajski praznici, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu početi sa radom najranije od 6 sati i raditi najduže do 1 sat po ponoći i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do ponoći, a ostalim danima praznika mogu da rade od 6 do 24 sata, odnosno emituju muziku najduže do 23 sata.

Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – 24 sata.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.