OVO JE PROFESOR FIZIKE KOJI SE POTUKAO SA POLA RAZREDA! Prvo je OŠAMARIO UČENICU, a onda je nastalo LUDILO!
Zvonko Obradović (57), Foto: Printscreen Facebook

HAOS U SEDMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI

OVO JE PROFESOR FIZIKE KOJI SE POTUKAO SA POLA RAZREDA! Prvo je OŠAMARIO UČENICU, a onda je nastalo LUDILO!

Iz Ministarstva prosvete kažu da je nakon ovog incidenta nastava u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ubrzo normalizovana, kao i da je Hitna pomoć pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede!

Objavljeno:

U Sedmoj beogradskoj gimnaziji došlo do opšte tuče između profesora i učenika, a haos je nastao kada je profesor fizike Zvonko Obradović (57) na času ošamario učenicu drugog razreda J. K. (16), koja se pobunila jer je bila nezadovoljna ocenom iz kontrolnog!

Kako saznaje Kurir, u odbranu učenice ustao je njen drug iz odeljenja 2/3, P. P., koji je udario profesora, a Obradović je zatim udario još jednog dečaka i devojčicu - A. T. i J. B.! Škola je odmah obavestila nadležne, Hitnu pomoć i roditelje učenika, a profesor je odveden u pratnji policije.

- Nastao je opšti haos. Imali smo fiziku kao treći čas u prvoj smeni, J. K. se bunila zbog ocene na kontrolnom i govorila profesoru Obradoviću kako njegov način ispitivanja nije u redu. Obradović je dreknuo da je nemirna i da se smiri, a revoltirana devojčica ga je upitala kakav je on autoritet da viče na nju. Onda joj je zalepio šamar, toliko jako da je zamalo pala! Tada su dečaci skočili u njenu odbranu i jedan od njih mu je udario šamar, ali je Obradović nakon toga nasrnuo na još dvoje đaka. Bilo je užasno, devojčice su vrištale - kaže za Kurir jedan od učenika koji je prisustvovao celom incidentu i dodaje da su sa profesorom Obradovićem već dugo imali probleme:

- On je mnogo čudan, nekad dođe na čas i bude mnogo miran, ne konstatuje nikog od nas, a nekad samo viče, a čak je šutirao stolove! Očigledno je da je imao problem sa kontrolom besa. Neki su se žalili da ih sreće po hodniku i iz čista mira im stavlja ruku na rame, a to je radio na času. Više puta smo se žalili direktoru na njega.

Zvonko Obradović (57)
Zvonko Obradović (57) foto: Printscreen Facebook

Iz Ministarstva prosvete kažu za Kurir da je nakon ovog incidenta nastava u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ubrzo normalizovana, kao i da je Hitna pomoć pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede.

Profesor je, zbog visokog pritiska i uzbuđenosti, u pratnji policije odveden u Urgentni centar. Takođe je podneo zahtev direktoru da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga. On je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama, kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa - rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Direktor Miroslav Markićević:

On više neće raditi sa učenicima

Direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević kaže za Kurir da oni u ovoj školi ne tolerišu nasilje i da ovaj profesor neće raditi sa učenicima do okončanja postupka.

- Čuli smo metež u učionici, sišao sam s pomoćnicom direktora, ni na kraj pameti nam nije palo da je profesor mogao da udari učenicu! Za nama je došla i školska policajka, koja je odvojila profesora od učenika. Odmah smo zvali policiju, Hitnu pomoć i odeljenskog starešinu, koji nam je pomogao i odmah stupio u kontakt s roditeljima. Kada smo napustili učionicu, sa đacima je ostao školski pedagog da bi mogli da popričaju. Profesor je rekao da mu je jasno šta je učinio i da oseća grižu savesti - rekao je Markićević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.