SRBI VAŠA OMILJENA ZEMLJA VAM NUDI ŠANSU ZA ZARADU! Dobićete 10.000 evra i živećete u RAJU! OVO JE USLOV
Grčka, ilustracija, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

PRELEPO!

SRBI VAŠA OMILJENA ZEMLJA VAM NUDI ŠANSU ZA ZARADU! Dobićete 10.000 evra i živećete u RAJU! OVO JE USLOV

Prenosimo vam iskustvo jednog bračnog para iz Srbije, koji je 2014. godine isprobao ovaj recept za zaradu

Objavljeno:

S obzirom na to da su prinosi na štednju u Srbiji vrlo niski, na berzi nema mnogo kvalitetnih akcija za ulaganje a cene stanova su za poslednje tri godine u Beogradu porasle za oko 35 odsto, možda bi dobra opcija za investiranje bila kupovina nekretnine u Grčkoj.

Iako su se i tamo cene donekle stabilizovale u odnosu na prethodnih nekoliko kriznih godina, prilike za zaradu od izdavanja nekretnine u Grčkoj svakako još uvek ima. O tome svedoči i iskustvo jednog bračnog para iz Srbije koji su 2014. godine prodali stan koji su izdavali u okolini Beograda i kupili stan u popularnom grčkom letovalištu Hanjoti.

Izdaju ga već dve godine, a žive u Srbiji. Prema njihovom svedočenju, stan od 75 kvadrata odmah su kupili s namerom izdavanja. Stan ima zajednički bazen za sve stanare zgrade, palme u dvorištu i parkić za decu i luksuzno je opremljen.

- Za razliku od mnogih Srba koji kad kupe ovde stan kupe ujedno i najjeftiniji nameštaj i opreme ga vrlo oskudno. Mi smo išli na luksuz, jer smo namenski ciljali visokoplatežne goste iz Rusije, Ukrajine, Nemačke, Velike Britanije… - kažu za portal grcka.info.

- Na početku smo imali veliki strah i sumnju, jer nismo bili sigurni da li ćemo moći iz Srbije da sve to organizujemo kako treba. Bili smo spremni i da odustanemo ako ne uspemo ništa da organizujemo. Međutim dok smo opremali stan, u hodu smo upoznali i neke lokalce koji su nas uputili šta i kako da radimo. Grkinja – jedna ženica koja živi u istoj zgradi je prihvatila da nam pomaže i da daje ključ gostima kada stignu i da ga uzme kad odlaze i proveri apartman da li je sve u njemu ostavljeno kako treba. Ona je tu i za slučaj da se nešto pokvari, da pozove i plati majstora, ali tako nešto se do sada srećom nije desilo - pričaju.

Što se tiče troškova navode da spremačicu plaćaju 60 do 90 evra mesečno, zatim internet, voda, struja, TV… sve zajedno godišnje košta oko 1.200 evra (sa uključenim godišnjim porezom koji je 270 evra, znači samo račune oko 930 evra).

- Ima tu još nekih troškova. Kupovina novih čaša, tanjira, pribora za jelo… Uvek se nešto polomi pa mora da se dokupi. Pred sledeće leto ću morati i da krečim pa će i to biti dodatan trošak od par stotina evra. Plaćam 100 evra i knjigovođu koji me prijavljuje za porez - navode.

Kažu da su prošle sezone zaradili 9.500 evra, od čega treba odbiti pobrojane troškove i još 700 evra za porez.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / /Grčka.info/Kamatica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.