NOVA PREVARA ŠIROM SRBIJE! Nikako ne kupujte lekove u OVIM APOTEKAMA!
Jasno je da trgovina koja ne ispunjava dat uslov za prodaju lekova stanovništvu, ne sme u svom nazivu da sadrži reč „apoteka“!, Foto: Profimedia, AP, Ilustracija

VODITE RAČUNA!

NOVA PREVARA ŠIROM SRBIJE! Nikako ne kupujte lekove u OVIM APOTEKAMA!

Jasno je da trgovina koja ne ispunjava dat uslov za prodaju lekova stanovništvu, ne sme u svom nazivu da sadrži reč „apoteka“

Objavljeno:

Mislite da ste ušli u apoteku, ali zapravo je u pitanju nešto sasvim drugo. Apoteke u poslednje vreme niču kao pečurke posle kiše, ali pitanje je opravdaju li takvi prodajni prostori svoj naziv i svrhu i smeju li, kao znak prepoznatljivosti, na ulazna vrata da stavljaju zeleni krst, prenose beogradski mediji.

Preduzetnici se pritom uvelike žale na složenost i nepotrebnost „administracije i papirologije“ želeći da otvore firme u jednom danu zloupotrebljavajući naziv „apoteka“, a nemajući na to nikakvo zakonsko pravo.

Farmaceutsku delatnost kao javnu službu, za distribuciju i izradu lekova, zatim distribuciju medicinskih proizvoda stanovništvu koja se obavlja u apotekama, u okviru mreže primarne zdravstvene zaštite, smeju obavljati samo magistri farmacije s odobrenjem za samostalan rad.

Jasno je da trgovina koja ne ispunjava dat uslov za prodaju lekova stanovništvu, ne sme u svom nazivu da sadrži reč „apoteka“!

Česta je praksa da subjekti koji nemaju dozvolu za obavljanje farmaceutske delatnosti nelegalno koriste naziv „apoteka“ ili varijacije: biljna, specijalizovana, domaća apoteka…, a često se reklamiraju i na internetu.

BONUS VIDEO:

NE OVO NIJE NOŽ! Nikad ne biste pogodili šta je u pitanju! Svakako mnogo opasnije nego što izgleda! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.