ŠVAJCARCI DANAS PRED VLADOM SRBIJE: Leks specijalis stigao u Nemanjinu! Ako bude usvojen, PRAVAC SKUPŠTINA
Leks specijalis u vezi s kreditima u švajcarskim francima danas će razmatrati Vlada Srbije, Foto: Filip Plavčić

DOKUMENT PRED MINISTRIMA

ŠVAJCARCI DANAS PRED VLADOM SRBIJE: Leks specijalis stigao u Nemanjinu! Ako bude usvojen, PRAVAC SKUPŠTINA

Prethodnih dana vođeni intenzivni pregovori s korisnicima kredita u švajcarskim francima

Objavljeno:

Leks specijalis u vezi s kreditima u švajcarskim francima, danas će razmatrati Vlada Srbije, i, kako se očekuje, biće usvojene, kako bi se što pre našao u skupštinskoj proceduri.

"Nacrt Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima će, kako očekujem, biti usvojen na vanrednoj sednici Vlade Republike Srbije u ponedeljak. Predlog zakona će potom biti poslat u Skupštinu Srbije, kako bi bio usvojen po hitnom postupku", rekao je u subotu ministar finansija Siniša Mali.

On je podsetio da su prethodnih dana vođeni intenzivni pregovori s korisnicima kredita u švajcarskim francima, kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za problem koji zadužene muči godinama.

"Tražimo najbolje moguće rešenje. Posle višednevnih teških razgovora, blizu smo usaglašavanja konačnog teksta zakona koji treba da odgovara svim stranama u procesu - i korisnicima kredita, i državi i bankama. To nije lak posao, ali blizu smo rešenja i očekujem da ćemo tokom vikenda imati gotov zakon, koji ćemo poslati na vladu", istakao je ministar finansija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.