DECA SU BILA POD DEJSTVOM SEDATIVA: Srbin koji je izvlačio decu iz pećine na Tajlandu otkrio  JEZIVE DETALJE!
Ivan Karadžić, Foto: Facebook printscreen / Ivan Karadzic

LUDILO!

DECA SU BILA POD DEJSTVOM SEDATIVA: Srbin koji je izvlačio decu iz pećine na Tajlandu otkrio JEZIVE DETALJE!

Sva deca su, na kraju, uspešno izvučena napolje, ali je ostalo donekle nejasno da li su dečaci obučeni da sami plivaju i rone ili su ih izvukli profesionalni gnjurci!

Objavljeno: 09:56h

Dramatično spasavanje dvanaest tajlandskih dečaka i njihovog trenera iz poplavljene pećine Tam Luang bila je priča koju je bez daha pratio čitav svet.

Iz dana u dan mediji su prenosili kako teče misija oslobađanja, koje su sve opcije za njihovo izvlačenje, kakve im opasnosti prete, koliko im je još vremena ostalo, kako je nastradao jedan od najboljih tajlandskih ronilaca...

Sva deca su, na kraju, uspešno izvučena napolje, ali je ostalo donekle nejasno da li su dečaci obučeni da sami plivaju i rone ili su ih izvukli profesionalni gnjurci. Ono što je, takođe, ostalo upamćeno jeste izjava bivšeg komandosa tajlandske mornarice, Čajananta Piranaronga, gnjurca koji je bio iz pećini, "da su deca bila uspavana". Kasnije je i istraživački novinar Lijam Kokren objavio u svojoj knjizi da spasavanje nije bilo onakvo kako su ga zvaničnici prikazivali.

Šta se tačno dešavalo tokom spasilačke misije i kako je izgledalo izvlačenje dece iz opasne pećine ekskluzivno za Kurir ispričao je Ivan Karadžić, ronilac poreklom iz Srbije koji je učestvovao u spasavanju dečaka. On je, takođe, objasnio i šta ga navelo da se priključi akciji, da li se plašio smrti i neuspeha misije, ali i kako mu izgleda Beograd posle 33 godine otkako nije bio u Srbiji.

BONUS VIDEO:

BRAVO KAPETANE! Kakva preciznost u usidravanju ogromnog putničkog trajekta u luku! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.