OPŠTINA SVILAJNAC POKLONILA NOVO SANITETSKO  VOZILO DOMU ZDRAVLJA
OPŠTINA SVILAJNAC POKLONILA NOVO SANITETSKO VOZILO DOMU ZDRAVLJA, Foto: Privatna arhiva

SVILAJNAC

OPŠTINA SVILAJNAC POKLONILA NOVO SANITETSKO VOZILO DOMU ZDRAVLJA

Dr Vera Branisavljević, direktorka Doma zdravlja „Svilajnac“ objasnila je da ovo jedno od najbolje opremljenih sanitetskih vozila

Objavljeno: 10:49h

Ključeve novog i kompletno opremljenog saniteta predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović uručio je danas direktorki Doma Zdravlja „Svilajnac“ dr Veri Branisavljević, istakavši da je ovo drugo novo sanitetsko vozilo koje opština donira ovoj ustanovi, a da je osim toga prošle godine opština donirala i novo vozilo za potrebe patronažne službe.

Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac, podsetio je ovom prilikom da je Svilajnac opština koja već 5 godina unazad kontinuirano ulaže u zdravstvo i podiže nivo zdravstvene zaštite:

„U Svilajncu je krajem prošle godine završena jedna od kapitalnih investicija - detaljna rekonstrukcija Doma zdravlja. Od otvaranja ovog objekta 1972. godine ovo je prva obnova svih zdravstvenih službi. Šestomesečni radovi obuhvatili su rekonstrukciju svih objekata koji se nalaze u kompleksu Doma zdravlja u Svilajncu. Vrednost radova iznosila je oko 200 miliona dinara. Predhodno su rekonstruisane 4 seoske ambulante, koje zajedno sa Domom zdravlja u svom sastavu imaju apoteku čiji je način rada regulisan, što je dovelo do toga da Dom zdravlja nema nikakva dugovanja. Osim toga, nabavljena je i nova oprema i nameštaj, čime su svi tehnički i infrastrukturni problemi u oblasti zdravstva rešeni”.

foto: Privatna arhiva

Milanović je posebno naglasio da, nakon završetka kapitalnih projekata, trenutno najveći problem u zdravstvu na teritoriji opštine Svilajnac predstavljaju kadrovska rešenja, jer se jedan broj lekara trenutno finansira iz budžeta opštine Svilajnac, a potrebe za novim kadrovima su velike:

„Ako i u narednom periodu ostane ista politika da nema zapošljavanja i popunjavanja novih radnih mesta u skladu sa maksimalnim brojem zapošljenih, u narednih nekoliko godina doći ćemo u situaciju da imamo nove zgrade, modernu infrastrukturu i opremu, ali nećemo imate lekare specijaliste koji će tu da rade. Dom zdravlja ima manje zaposlenih od predviđenog broja, ima potrebe za primanjem mladih lekara i odobrene specijalizacije, ali nemamo ljude koji mogu da odu na specijalizaciju, te su nam potrebne sve neophodne dozvole kako bismo mogli da u kontinuitetu vršimo edukaciju lekara, a sve u cilju da naši građani dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu“.

Dr Vera Branisavljević, direktorka Doma zdravlja „Svilajnac“ objasnila je da ovo jedno od najbolje opremljenih sanitetskih vozila, čije je vrednost skoro 50.000 evra i da će se koristiti kod najtežih i najrizičnijih slučajeva:

„Od početka ove godine kroz hitnu službu prošlo je oko 2.500 pacijenata, a obavljeno je 1.700 sanitetskih prevoza. Svaki kvar na sanitetskom vozilu nas ometa da obavimo sve te usluge i zadatke i ovo vozilo će nam pomoći da to bude još kvalitetnije i brže nego do sada“ – objasnila je ona.

foto: Promo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.