SRBIJA NEKA SE SPREMI! MUP u PRIPRAVNOSTI! Izdali STROGO upozorenje DANAS!
MUP, ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

sprema se nevreme

SRBIJA NEKA SE SPREMI! MUP u PRIPRAVNOSTI! Izdali STROGO upozorenje DANAS!

Ozbiljno upozorenje!

Objavljeno: 09:43h

Danas su mogući i porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave, upozoravaju iz RHMZ.

Kako dodaju, na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, pa i bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su lokalna izlivanja.

– Imajući u vidu upozorenje koje je izdato od strane RHMZ-a o vremenskim nepogodama koje nas očekuju tokom današnjeg dana, svi timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu i zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati – izjavio je Predrag Marić, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vanredna situacija od sinoć je na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i 10 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorije opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.

– Tokom jučerašnjeg dana nije bilo novih slučajeva ugrožavanja infrastruktrure niti domaćinstava uzrokovanih padavinama, a u cilju normalizacije vršeno je raščišćavanje puteva na više lokacija – objasnio je Marić.

BONUS VIDEO: MILORAD DODIK: SRBIN SAM, A NE SRBIN IZ BOSNE Lider bosanskih Srba otkrio datum UJEDINJENJA Srbije i Srpske

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.