SRBIN IZ PAKLA TRIPOLIJA: Sve GORI oko grada, Haftarova vojska nas nije dirala! Za sada imamo SAMO OVO! (VIDEO)
Tripoli, ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

HAOS!

SRBIN IZ PAKLA TRIPOLIJA: Sve GORI oko grada, Haftarova vojska nas nije dirala! Za sada imamo SAMO OVO! (VIDEO)

Sreten Radosavljević nalazi se u zapadnom delu Tripolija, gde je, kako kaže, obično mirno i ne čuju se eksplozije. Jedan dan je kaže, ipak bio drugačiji!

Objavljeno:

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće sastanak iza zatvorenih vrata o Libiji, gde su u toku sukobi u Tripoliju, saopštili su diplomatski izvori. Snage komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara pokrenule su prošle nedelje ofanzivu u Tripoliju, gde je sedište međunarodno priznate vlade koju predvodi Fajez al Saradž. Nekoliko desetina ljudi je stradalo od početka ofanzive.

O životu u Tripoliju pod bombama govorio je Sreten Radosavljević, elektroinženjer u jednoj kompaniji.

Sreten Radosavljević nalazi se u zapadnom delu Tripolija, gde je, kako kaže, obično mirno i ne čuju se eksplozije. Juče, međutim, nije bilo tako.

"U popodnevnim satima su eskalirali sukobi, mogli smo da vidimo dobar deo sukoba u okolini Tripolija, ima dosta požara i velikog dima na toj strani", rekao je ovaj elektroinženjer iz Srbije.

Iako je mislio da je Tripoli okružen snagama generala Kalife Haftara, saznao je da su u odbranu grada došle snage iz Misrate.

"Nije nam svejedno, za sada imamo hranu i vodu, niko nije tražio pomoć iz naše ambasade, bar ne sa ovog prostora gde se ja nalazim", rekao je Radosavljević za RTS.

U njegovoj kompaniji ima oko 100 radnika sa prostora bivše Jugoslavije, dok je u njegovom kampu njih četvorica.

"Znam i za druga dva kampa koja su udaljena do 150 kilometara. Kod njih su prošle jedinice generala Halife, niko ih nije dirao, normalno rade i nemaju nikakvih problema", rekao je Radosavljević.

Grad Tripoli, kaže, normalno funkcioniše.

"Rade sve prodavnice, kafići, restorani. Saobraćaj se normalno odvija, kao da se ništa ne dešava", navodi Radosavljević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.