KO NAPUSTI OVU KOMPANIJU, PORODICA MU DOBIJA OTKAZ: Ova poruka je zapanjila region! DIREKTOR OBJASNIO ZAŠTO TO RADI
Direktor Kompanije "Boksit" Rajko Dukić, Foto: Printscreen Youtube / Al Jazeera Balkans

šokirao

KO NAPUSTI OVU KOMPANIJU, PORODICA MU DOBIJA OTKAZ: Ova poruka je zapanjila region! DIREKTOR OBJASNIO ZAŠTO TO RADI

Nakon ovog saopštenja došlo je do opšte pometnje na društvenim mrežama, a mnogi su stava da se radi o "otvorenom zastrašivanju"

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Direktor Kompanije "Boksit" Rajko Dukić koji je dospeo u žižu javnosti nakon što je slao radnike na poligraf kako bi kako kaže, dobio relevantne podatke koje su neophodne za kompaniju, sada je opet u centru zbivanja.

Ovog puta zbog zvaničnog saopštenja koje se može videti na sajtu same kompanije.

Naime, on je rekao kako je pravo svakog zaposlenog u Kompaniji "Boksit" da po svojoj volji, može, kad želi da raskine radni odnos, ali da je tako i pravo Kompanije da članovima najuže porodice, onih koji su napustili ili žele da napuste Kompaniju, raskine radni odnos.

foto: www.ad-boksit.com

Nakon ovog saopštenja došlo je do opšte pometnje na društvenim mrežama, a mnogi su stava da se radi o "otvorenom zastrašivanju".

Predsednik Kompanije "Boksit" je i na svom Fejsbuk profilu podelio saopštenje koje su mnogi "dočekali na nož", a bilo je i mnogobrojnih komentara kako se oni "nepoželjni komentari" brišu.

Rajko Dukić nam je objasnio na šta je tačno mislio kada je napisao zvanično saopštenje.

Ja stojim iza svega što sam rekao, i da "leteće svako ko nije potreban" jer oni nisu zaposleni za stalno. Ugovor tim ženama je na 2 godine i kada to vreme istekne, ja imam pravo da ih otpustim, kaže Dukić za Espreso i dodaje da se radi o privatnoj firmi.

Kaže kako je od od početka pristajao da zapošljava i supruge radnika koje uglavnom rade u "Robnim kućama", dok su njihovi muževi zaposleni na raznim pozicijama, kao vozači, radnici na građevini, inžinjeri, kao i radnici na mašinama.

- Ja zaposlim ljude, kažem zaposliću vam i žene, imaju velike plate, osiguranje, lekare koji brinu o njima, i oni odluče da odu "preko" u Nemačku, Austriju i dalje. Onda izmišljaju bolovanja, pa se prijave na biro, njihove porodice dobijaju novac, a ja "držim ovde njihove supruge", iako mi je to višak radne snage, objašnjava on za Espreso.

Dodaje kako je njegov glavni cilj da sačuva kompaniju, i naglašava da se ne plaši nikoga.

- Ukoliko zapolim bračni par, a muškarac odmah potom ode "preko", ja ne moram da zadržavam njihove žene jer sam i ja na taj način "prevaren", istakao je za kraj Dukić.

Na zvaničnom sajtu Kompanije "BOKSIT", možete videti opise radnih mesta, kao i sve usluge koje ova kompanija pruža.

Podsećamo, predsednik kompanije „Boksit“ iz Milića Rajko Dukić zvanično nije član niti jedne političke stranke. Pre rata je bio član Komunističke partije Jugoslavije, a neposredno pred rat u BiH osnovao je Stranku demokratskih reformi. Ova stranka nije aktivna, a prema podacima iz Općinskog suda u Tuzli, nikad nije izbrisana iz registra. Bio je i u rukovodstvu Srpske demokratske stranke (SDS).

Ceo radni vek je proveo u preduzeću „Boksit“ iz Milića, nekada državnom rudarskom preduzeću koje je u međuvremenu transformirano u akcionarsko društvo. U ovom preduzeću je počeo da radi kao pripravnik, a posle je napredovao do direktorske funkcije. Od 2012. godine je na poziciji predsedavajućeg Upravnog odbora, a time i predsednika kompanije „Boksit“.

U isto vreme je i direktor Radio „Birač“, kojeg je osnovalo akcionarsko društvo „Boksit“ iz Milića.

Zajedno sa suprugom i sinom, kao i načelnikom Milića Momirom Lazarevićem, Dukić je suvlasnik preduzeća „Mileks“. Preko ovog preduzeća Dukić ima suvlasništvo u „Boksitu“, kao i u akcionarskim društvima „Drina osiguranje“ i „Farma koka nosilja“, piše CIN.

- Dukić i članovi njegove porodice imaju brojnu imovinu u BiH i Srbiji, od čega stan i kuću u Milićima, te šest stanova, vikendicu i više od 30 duluma zemljišta u Beogradu i njegovoj okolini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.