ZRENJANINU PRETI EKOLOŠKA KATASTROFA! Šandong Linglong je ekološka bomba za Vojvodinu
Šandong Linglong je ekološka bomba za Vojvodinu!, Foto: Profimedia, Dragana Udovičić, Ilustracija

"investicija"

ZRENJANINU PRETI EKOLOŠKA KATASTROFA! Šandong Linglong je ekološka bomba za Vojvodinu

Greenpeace Srbija zahteva od Vlade Srbije kao i grada Zrenjanina na uvid studiju o štetnim uticajima koji ova kompanija može imati na čitav eko sistem u Zrenjaninu i Vojvodini

Objavljeno:

Greenpace Srbija otvaranje kineske kompanije Šandong Linglong smatra ekološkom katastrofom ne samo za Zrenjanin već i za čitavu Vojvodinu.

Postavljamo pitanje zašto se od javnosti krije činjenica da je Ministarstvo životne sredine Narodne Republike Kine odlučilo da uvede strožije ekološke norme zbog narastajužeg zagađenja vazduha kojim su posebno pogođene provincije Činlin, Džidženg i Šandong.

Najveći zagađivači su proizvođači plastike i guma. Tamošnji proizvođači guma su zbog poskupljenja proizvodnje rešili da proizvodnju izmeste u države sa manjim ekološkim zahtevima.

Posle godinu dana traganja Šandong Linglong našao je da je baš „Srbija u Evropi najpogodnija za njihovu proizvodnju“, a Zrenjanin i čitava Vojvodina našli su se na udaru "prljave tehnologije" koju nam donosi ova kompanija.

Greenpeace Srbija zahteva od Vlade Srbije kao i grada Zrenjanina na uvid studiju o štetnim uticajima koji ova kompanija može imati na čitav eko sistem u Zrenjaninu i Vojvodini, kao i da li ovom proizvodnjom mogu zagaditi vojvođanske oranice od kojih zavisi čitava Srbija.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.