Vanredno stanje u celoj Srbiji? Ako kiša ne prestane do večeras, preti nam haos!

šta će se desiti?

Vanredno stanje u celoj Srbiji? Ako kiša ne prestane do večeras, preti nam haos!

Ako se padavine nastave do 21 sat, vanredna situacija biti proglašena na teritoriji cele zemlje
Objavljeno: 16:34h

Zbog obilnih padavina vanredna situacija proglašena je u tri grada i 14 opština u Srbiji, a premijer Aleksandar Vučić najavio da će, ako se padavine nastave do 21 sat, vanredna situacija biti proglašena na teritoriji cele zemlje. Da li Srbiju čeka potop? Voda ponovo nadire, posledice kiše tek sutra! Zbog padavina i izlivanja vodotokova vanredno je u Čačku, Novom Pazaru, Kraljevu, Arilju, Lučcanima, Topoli, Požegi, Bajinoj Bašti, Ivanjici, Raškoj, Ljigu i Rači, kao i na delu teritorije opština Kosjerić, Prijepolje, Nova Varoš i Ćićevac.

Espreso
Prema podacima MUP-a, poplavljeno je 710 domaćinstava, a do sad je evakuisana 171 osoba. Na terenu su pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, Vatrogasno-spasilačkih jedinica, Žandarmerije, kao i Vojske Srbije. Premijer, koji je posetio opštinu Lučane, najavio je da će država pomoći građanima, ističući da je obezbeđen državni novac, ali i pomoć EU od 1, 2 miliona evra, od čega će 700.000 evra biti odvojeno za aparate, belu tehniku i nameštaj, a ostatak za poljoprivredu.
U nekim delovima zemlje, zbog poplava ima problema sa snadbevanjem električnom enegijom i vodom, a aktivirala su se i pojedina klizišta. U toku noći, prema prognozi, najviše padavina bilo je na istoku i jugoistoku Srbije od 10 do 20 litara po metru kvadratnom za 12 sati, dok na severu Vojvodine nije bilo padavina.
Dragana Udovičić
MUP je saopštio da je vodostaj Zapadne Morave u opadanju i da je na teritoriji Čaccka snadbevanje strujom i vodom uredno, te da su svi putni pravci su prohodni, osim putnog pravca ČaČak-Guča, gde se koristi alternativni pravac preko Graba. U opštini Ivanjica, u naselju Erčege, bez električne energije je 21 domaćinstvo, a ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova. Trenutno je poplavljeno oko 10 kuća, u kojima živi 26 stanovnika, a ugroženo je i poljoprivredno zemljište u površini od oko 30 hektara. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.