UNS: Opozicija da prestane da preti medijima!
Udruženje novinara Srbije je reagovalo, Foto: uns

reagovanje

UNS: Opozicija da prestane da preti medijima!

Veselinović je u petak na protestu u Novom Sadu rekao da "obećava" da će prva odluka nove vlade biti da se ukine frekvencija za Pink, "da se pošalju u istoriju"

Objavljeno:

Povodom izjave lidera Saveza za Srbiju Janka Veselinovića da će „prva odluka nove vlade” posle rušenja Aleksandra Vučića biti oduzimanje frekvencije televiziji Pink, Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva opozicione lidere da ne daju zapaljive izjave protiv novinara i medija i da ne obećavaju građanima da će, kad oni jednog dana dođu na vlast, oduzimati frekvencije i gasiti televizije.

Veselinović je u petak na protestu u Novom Sadu rekao da „obećava“ da će prva odluka nove vlade biti da se ukine frekvencija za Pink, „da se pošalju u istoriju“.

Ovakva preteća „obećanja” političara doprinose porastu netrpeljivosti prema novinarima, koji se građanima predstavljaju kao smetnja napretku zemlje i demokratiji. To je loša praksa, bez obzira na to da li dolazi od političara iz vlasti ili opozicije.

UNS takođe podseća da nije posao političara da odlučuju o frekvencijama već da takve odluke treba da donose institucije slobodne od političkog pritiska.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.