UKINUT KVIZ STOLICE, ALI SE REPRIZE EMITUJU?! Dinčića nisu ni obavestili, a Ivanović smatra da mu se svete! (FOTO)
Srđan Dinčić i Ivan Ivanović, Foto: Damir Dervišagić, Jelena Vučetić

o čemu se zapravo radi?

UKINUT KVIZ STOLICE, ALI SE REPRIZE EMITUJU?! Dinčića nisu ni obavestili, a Ivanović smatra da mu se svete! (FOTO)

Popularni kviz Stolice je ukinut, ali se reprize emituju i dalje

Objavljeno:
Milica Božinović

Kviz "Stolice" koji se emitovao na televiziji O2 je ukinut. U stvari, kviz se i dalje prikazuje, odnosno njegove reprize.

Tim povodom, na društvenim mrežama oglaiso se i Srđan Dinčić koji je bio glavno lice popularnog kviza. Naime, on je na Tviteru napisao da "nepostojeći ugovor ne predstavlja problem O2 TV da emituje reprize kviza, te da je problem verovatno samo premijerni program".

U vezi s tim kontaktirali smo Dinčića, koji je u razgovoru za Espreso.co.rs otkrio razlog koji je po njemu bio ključan da do ukidanja dođe.

- Nemam pojma šta se zapravo dešava. Ja sam samo kolateralna šteta. Valjda im je smetalo što sam ostao da radim sa Ivanom Ivanovićem. U stvari, verujem da ja lično nemam preterano veze sa ukidanjem, ali mi je jako intesantno kako imaju problem sa nosiocem licence, odnosno Ivanovićem, pa su hteli sve po zakonu da rade, jer se ne može emitovati kviz bez ugovora, ali nemaju probelm da emituju reprize bez ugovora - kaže Dinčić i dodaje:

- Ja sam saradnju sa O2 TV imao oko Stolica. Saradnja se prekinula pre dve, tri nedelje, naprasno. Trebali smo da idemo u Pirot i samo je javljeno da se snimanje otkazuje, iako je bilo ugovoreno nekoliko snimanja unapred. Kao što je bilo ugovoreno da radimo sigurno do juna. Odjednom je sve prekinuto. Oni su imali usmeni dogovor sa Ivanom. Taj kviz nikada nije imao ugovor sa nosiocem licence, odnosno Ivanovićem. Onda je tu nastao problem, pretpostavljam. Zaintali su se prema njemu i ukinuli kviz. A ja sam kao Giga Moravac, idem do beskonačno u reprize - kaže Dinčić kroz osmeh.

- Ako nekome smeta kviz i saradnja sa Ivanovićem, i ukine kviz, onda se ukine skroz, to jest i reprize. Ovako ispadne da njima samo smeta da plaćaju nas za taj kviz. Ja nisam dobio nikakvo obrazloženje o ukidanju, sem mejla od producenta da ne snimamo i da je to kraj, a niko me nije zvanično pozvao iz menadžmenta i saopštio mi vest o ukidanju.

S druge strane, Ivan Ivanović smtara da je ovaj potez Prve televizije i O2, "čist bezobrazluk".

- Šta će biti s emitovanjem repriza videće advokati u narednih nekoliko dana. U principu, oni su kviz emitovali bez ikakvog ugovora dve godine i kada su ga ukinuli pozvali su se na to da ga ukidaju zato što nemaju ugovor i da to nije po zakonu. Ja svakako ne mislim da je onda po zakonu da puštaš reprize. Ili ti smeta što nemaš ugovor ili ti ne smeta. Ne možeš da promeniš mišljenje preko noći. Tako da su se oni pozvali na zakon i na ugovore, kršeći isti taj zakon emitujući reprizu. Mi nikada nismo imali potpisan nikakav ugovor za Stolice - kaže Ivanović za Espreso.co.rs i nastavlja:

- Mislim da je ukidanje kviza jedna lična osveta meni i ljudima koji rade sa mnom. I takođe, nepoštovanje publike. Ovo je čist bezobrazluk i nema nikakve veze s politikom. Ima veze s tim kako izgleda nova Prva i dešava se upravo ono što sam rekao - da će ta televizija odstupiti od svih profesionalnih standarda. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali poštovanje prema publici mora da ostane glavni postulat. Ja sam osmislio taj kviz, to je moja emisija i ovo je lična osveta meni. Kviz sam ostavio, jer su oni tražili da ga ostavim i onda kada sam pristao oni su ga ukinuli - zaključuje Ivanović.

Podsetimo, televizija Prva i O2 izdale su nedavno saopštenje povodom Ivanovićevih tvrdnji i u njemu naveli da nema istine u onome što je rekao.

- Povodom izjave bivšeg zaposlenog "Prve" televizije, Ivana Ivanovića, da je naša kuća ukinula kviz "Stolice" koji se emituje na O2 televiziji, želimo da informišemo javnost o pravoj istini i zamolimo gospodina Ivanovića ovim putem da ne obmanjuje više gledaoce Srbije notornim neistinama, jer to sigurno nije način da se dobije nečija, po svemu sudeći, žarko željena pažnja. Naša kompanija poštuje svoju publiku i stoga će izneti samo činjenice - stoji u početku saopštenja, a onda i tvrdnja da njihova kuća nije ukinula kviz "Stolice":

- Jedina istina je da Ivan Ivanović, u čijoj produkciji se realizuje ovaj kviz, nije želeo da potpiše ugovor o daljoj realizaciji. I to sigurno ne iz ideoloških razloga, jer je insistirao da emitujemo kviz na osnovu njegove usmene saglasnosti, što je u pravnom smislu nedopustivo. "O2" televizija nema zakonski okvir za emitovanje emisije bez ugovora. Dakle, Ivanović nema problem da i dalje sarađuje i zarađuje od televizije iz koje je otišao iz "moralnih" razloga.

- Licemerna je i priča o "ukidanju" "Utiska nedelje“",koju Ivanović pominje u istoj rečenici sa kvizom "Stolice". Ne umanjujemo vrednost produkcije ovog kviza, ali glavno pitanje je zašto baš sada to smeta gospodinu Ivanoviću? Nije imao problem sve ove godine da radi za našu kuću i dobija izuzetan honorar. Tada gospodin Ivanović nije imao zamerke na bilo kakvu promenu programske šeme, osim ako se nije ticala njegove emisije. Gospodin Ivanović oglašavao se i žalio jedino i isključivo vezano za pitanje ličnog statusa u firmi. Nažalost, nije pokazao rezultate na mestu urednika zabave i od tada kreće njegov lični "rat" sa menadžmentom televizije - stoji dalje u saopštenju, pa se nastavlja:

- I pored svih ustupaka i podrške koje je imao u kući koja ga je stvorila i u kojoj je porastao, žao nam je što se Ivanović nije naučio nekim profesionalnim standardima. U krajnjoj meri, to što se govori o drugima i o kući u kojoj ste stekli sve što imate, definiše isključivo tu osobu. Sigurni smo da Ivanović sada ima mnogo posla oko novog angažmana i mi mu, ponovo ističemo, želimo mnogo uspeha. Nije nam jasno zašto se gospodin Ivanović i dalje bavi kućom iz koje je otišao svojom voljom. Ili je pak, ponovo u pitanju povreda ličnog, materijalnog interesa, a "pomalo" i sujete. Stoga i mi postavljamo pitanje voditelju – koliko to košta da pristaneš da sediš na dve stolice?

Da li će se i do kada emitovati reprize kviza "Stolice", ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Srđan Nogo!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.