SERGEJ se u Americi slikao sa ovom BAKOM, razmislite malo, SIGURNO VAM JE POZNATA! (FOTO)
Sergej Trifunović i Glenda Džekson, Foto: Twitter printscreen

ostvarila mu se velika želja!

SERGEJ se u Americi slikao sa ovom BAKOM, razmislite malo, SIGURNO VAM JE POZNATA! (FOTO)

Glumac nije mogao da sakrije oduševljenje!

Objavljeno:

Sergej Trifunović koji je i više nego aktivan na društvenim mrežama opet se oglasio. Na iznenađenje mnogih, nije pričao o politici već se pohvalio fotografijom sa svojom omiljenom glumicom. Doduše, posle Katrin Hepburn. U pitanju je Glenda Džekson, britanska glumica i političarka.

- Sa 85 godina trebaju vam ozbiljna pluća za integralnog, neštrihovanog Šekspira. Posle Katrin Hepburn ova gospođa je moja najomiljenija glumica, and yes she can nail it! Glenda Jackson, one and only, napisao je ponosno Trifunović.

Za one retke koji ne znaju, Glenda Džekson (engl. Glenda Jackson) britanska glumica i levičarska političarka, rođena 9. maja 1936. godine u Berkenhedu (Engleska).

Glenda Džekson
Glenda Džekson foto: Wikipedia

Jackson je odrasla u radničkoj porodici i neko vrijeme je radila kao apotekarka. Nakon studija na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti debitovala je u pozorišnoj predstavi Separate Tables, a 1963. je imala i filmski debi u This Sporting Life.

1969. je nastupila u kontroverznom filmu Kena Russella Women in Love za što je nagrađena Oscarom.

Godinu dana kasnije je nastupila u još kontroverznijem filmu The Music Lovers, gde je glumila nimfomansku suprugu Pjotra Čajkovskog. Nakon te uloge je stekla reputaciju glumice spremne uraditi sve što se od nje zahteva pred kamerama.

Tu je reputaciju potvrdila kada je godine 1971. obrijala glavu kako bi mogla što uverljivije glumiti kraljicu Elizabetu u BBC-jevoj mini-seriji Elizabeth R. Za tu je ulogu nagrađena Emmyjem. Dve godine kasnije je pokazala komičarske sposobnosti u romantičnoj komediji A Touch of Class za koju je nagrađena Zlatnim globusom.

Džekson je s vremenom sve manje vremena i energije posvećivala glumi, a sve više levičarskoj politici. 1992. se potpuno povukla iz glume kada je kao zastupnica Laburističke stranke izabrana u Parlament. Kao žestoka levičarka je stekla reputaciju jednog od najvećih kritičara politike Tonija Blera.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.